CR7 saját múzeuma készen áll az Aranylabda érkezésére

Vágólapra másolva!
2013.12.15. 20:01
null
December 17-én nyitja meg kapuit a látogatók előtt a CR7 múzeum (Fotó: facebook.com/RealMadrid)
Hivatalosan is megnyitja kapuit a rajongók előtt Cristiano Ronaldo saját múzeuma, ahol a Real Madrid szupersztárjának pályafutását meghatározó trófeák, címek és egyéb relikviák mellett még bőven van hely a januárban kiosztásra kerülő Aranylabdának, a már korábban elhódított, 2008-as Ballon d’Or mellett.

 

 

A múzeum Madeira szigetén, Ronaldo szülővárosában, Funchalban várja első látogatóit egészen hivatalosan december 17-től. A trófeák mellett rengeteg óriási méretű fotó is segít eligazodni a portugál élettörténetében.

Egy élethű CR-viaszbábú szintén helyet kapott az egyik teremben, ahogy az a különleges vitrin is, amelyben 26 futball-labda található, mindegyik Ronaldo egy-egy mesterhármasának emlékét őrzi. Ronaldo karrierjének 26 mesterhármasából 23-at a Real Madrid mezében szerzett.

Egy labda, egy mesterhármas – megérte eltenni a lasztikat (Fotó: facebook.com/RealMadrid)
Egy labda, egy mesterhármas – megérte eltenni a lasztikat (Fotó: facebook.com/RealMadrid)

A múzeum megnyitóján Ronaldo hozzávetőleg 125 kiállított tárgy társaságában fogadta az érdeklődő újságírók kérdéseit, a portugál saját bevallása szerint különleges gyűjteményével elsősorban a szurkolókat és szülővárosát szerette volna megajándékozni.

„Ez egy különleges nap az életemben, de természetesen még bőven van hely újabb trófeáknak a múzeumban. Nincs első számú vágyam, csak azt szeretném, hogy évről évre több legyen. Ha az Aranylabda jön, természetesen különleges helyre fogom tenni” – nyilatkozta saját múzeumában Ronaldo, aki Lionel Messi és Franck Ribéry mellett a január 13-án kiosztásara kerülő 2013-as Aranylabda egyik, ha nem a legnagyobb esélyese.

Ronaldo édesanyjával, testvérével és viaszból készült hasonmásával a megnyitón (Fotó: facebook.com/RealMadrid)
Ronaldo édesanyjával, testvérével és viaszból készült hasonmásával a megnyitón (Fotó: facebook.com/RealMadrid)

További képek a CR7-múzeumról a Real Madrid hivatalos Facebook-oldalán találhatóak.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik