A legmagasabb kosaras mellett David Luiz is törpének tűnik

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2013.10.15. 14:37
Egy újabb okot kaptunk arra, miért érdemes figyelemmel követni David Luizt az Instagramon. A Chelsea hátvédje rendszeresen parádés képekkel (és videókkal) szórakoztatja rajongóit, kedden a világ legmagasabb aktív kosárlabdázójaként számon tartott kínai kosarassal, Szun Ming-minggel közösen készített fotója ütött nagyot.

A brazil hátvéd (nem elhanyagolható) 190 cm-es magassága ellenére apró törpének tűnik a 236 cm magas, 168 kg súlyú, 53-as méretű cipőt viselő Szun Ming-ming mellett. Szun Ming-ming a 2000-es évek közepén sikertelen próbát tett az NBA meghódítására, majd túlélt egy agytumort, és alsóbb ligákban játszott az Egyesült Államokban. Játszott mexikói és japán bajnokságokban is, jelenleg – harminc évesen – a Pekingi Kacsák csapatában ostromolja a palánkokat. Ezért is futhatott össze David Luizzal, hiszen a brazil labdarúgó-válogatott kedd délután Pekingben lép pályára Zambia legjobbjai ellen.

A magyar válogatott ellen pénteken mesterhármast elérő Robin van Persie is egy óriásira nőtt kosárlabdázóval fotózkodott a közelmúltban. Megtehette, mivel a Manchester United futballistái két NBA-csapat angliai meccsén jártak. A holland válogatott újdonsült gólrekordere az Oklahoma City Thunder tanzániai centerével, az NBA jelenleg legmagasabb játékosával, a 221 cm magas Hasheem Thabeettel villantott egy közös képet a népszerű képmegosztó oldalon. Bár ezúttal a magasságkülönbség nem olyan mellbevágó, érdemes megvizsgálni a fejek és a kézfejek közti különbséget – nem semmi!

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik