40 milliót kaszált a nagypapa a Bale-t beelőző unokával

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2013.10.17. 10:08
null
Van ok az ünneplésre: Harry Wilson válogatottbeli debütálása 43 millió forintot hozott nagypapájának (Fotó: Action Images)
125 ezer fontot, magyar pénzre konvertálva 43 millió forintot nyert Walesben egy nagypapa, aki másfél évtizeddel ezelőtt fogadott arra, hogy – akkor mindössze 18 hónapos – unokája egyszer pályára lép a walesi válogatott mezében. A kis Harry Wilson pedig a vártnál korábban beváltotta a hozzá fűzött reményeket, a papa pedig a nyertes szelvényt.

 

Wilson a keddi, Belgium elleni vb-selejtezőn (1–1), pontosan 16 évesen és 207 naposan debütálhatott hazája válogatottjában – átadva a múltnak a szupersztár, Gareth Bale fiatalsági rekordját. Az egyébként már tét nélküli találkozó 87. percében lépett pályára.

A 62 esztendős nagypapa, Peter Edwards egy wrexhami fogadóirodában 50 fonttal fogadott unokájára, 2500-szoros szorzóval. Hála a körülményeknek, a tervezettnél egy évvel korábban vonulhat nyugdíjba.

„Nem ültem valami kényelmesen a fotelben. Már a 85-86. perc környékén járhattunk, és a kapitány már kétszer is cserélt. Aztán hirtelen megjelent Harry az oldalvonal mellett...Nem kell mondanom, én voltam a legbüszkébb és a legboldogabb nagypapa abban a pillanatban” – mesélt az emlékezetes este diadalmas perceiről Edwards, majd a fogadás napját is felelevenítette.

„Nagyjából másfél éves lehetett, járni sem tudott, de állandóan a labdát kergette a szőnyegen. Gondoltam, ebből a gyerekből focista lesz, így elmentem az ötletemmel egy wexhrami fogadóirodába, ahonnan londoni egységükhöz irányítottak, majd megkötöttem a fogadást” – idézte Edwards örömteli szavait a BBC.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik