Kedvenc csapatát mentette meg nyereményéből a norvég lottómilliomos

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2013.05.30. 18:25
null
Fredrik Semb Berge és a szerencsés jótevő, Yngvar Borgersen az Odd stadionjában (Fotó: varden.no)
Nyert egy vagon pénzt, majd megvette az Odd Grenland legnagyobb tehetségének 25%-át, életben tartva a klubot.

Yngvar Borgersen 102 millió norvég koronát (kb. 3,9 milliárd Ft) nyert az Eurojackpot nevű szerencsejátékon. Soha előtte nem nyert senki ennyi pénzt Norvégiában A lakóhelyén mászaki kisáruházat üzemeltető Borgersen úr a tudományos összeget igyekezett a kellő körültekintéssel befektetni. Ennek pedig aligha van jobb módja, mint megmenteni kedvenc helyi futballcsapatát!

Borgersen úr ezért megvette az Odd Grenland ígéretes hátvédje, Fredrik Semb Berge játékjogának 25%-át, nem kevesebb mint 2,5 millió koronáért. A klubnak így nem kell áron alul elkótyavetyélnie a 23 éves játékost, hogy elkerülje az anyagi összeomlást. Borgersen úr pedig, ha eljön a nap, 25%-át megkapja a hátvéd értékesítéséből befolyó összegnek – írja a sports.yahoo.com a norvég Verdens Gang újságra hivatkozva.

„Ültem otthon és azon gondolkodtam, mit is tehetnék ennyi pénzzel a helyért, ahol élek? A válasz egyszerű volt: Odd Grenland. A klubnak jó híre van és sokat jelent a helyieknek."

Így született meg az ötlet, most pedig a januárban a Dél-Afrika elleni találkozón a felnőtt válogatottban is bemutatkozó Semb Bergén a sor, hogy az árát felsrófolva meghálálja a belé vetett bizalmat.

„Nagyon rendes fickó (ti. Borgersen úr – a szerk.), aki úgy érezte, jó dolog, hogy segít rajtunk, szóval ez egy nagyon pozitív dolog. Ez azt jelenti, hogy majdan az Odd több pénzt kaphat értem, és nem kell most minden áron eladniuk" – mondta a futballista a Verdens Gangnak.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik