„Turista” tévedt a pályára a sí-vb férfi lesikló száma alatt - videó

Vágólapra másolva!
2013.02.11. 19:03
A svájci Sandro Viletta bámulatos hidegvérről tett tanúságot: a lesiklófutama közepette meg kellett előznie egy pályamunkást!

Ritkán látható esemény történt hétfőn az ausztriai Schladmingban zajló alpesi sí világbajnokságon. A férfi szuper-kombináció lesikló számában egy pályamunkás tévedt a kék vonalak közé, azaz a versenypályára. Tette mindezt a futam közepén, úgyhogy igencsak meglepődhetett, amikor kb. 100 km/h-val elszáguldott mellette a svájci Sandro Viletta.

Óriási szerencséje volt, hogy a sportoló megőrizte hidegvérét: Viletta nem próbált fékezni, nem kezdett szlalomozni, hanem a leggyorsabb és legrövidebb úton elhúzott az elmélázó munkás mellett. Hihetetlen mázli, hogy mindez egy hosszú egyenesben történt, és a svájcinak nem egy kanyarból kiszáguldva kellett megpillantania a „betolakodót".

„Amikor megláttam a fickót a pályán, egy pillanatra átfutott az agyamon, hogy megpróbálok megállni. De aztán arra gondoltam, eddig olyan jól jöttem, inkább megpróbálom kikerülni, úgyhogy balról elhúztam mellette. Nem éreztem különösebben veszélyesnek a szituációt” – nyilatkozta Viletta az eset után a svájci SRF televíziónak.

Viletta egyébként 16. lett a futamban, a pálymunkás idejéről viszont nem érkezett hír.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik