110-zel száguldott a gördeszkás, gyorshajtásért megbüntették - videó

Vágólapra másolva!
2013.02.08. 17:46
A 24 éves Decio Lourenco gördeszkás kalandjának tanúja volt egy fokvárosi sebességmérő kamera is, mivel egy olyan zónában ment gyorsan, ahol a megengedett legnagyobb sebesség 60 km/óra.

A hivatalos szervek büntetést helyeztek kilátásba, hiszen a gördeszkás akár balesetet is okozhatott volna a forgalmas útszakaszon. Lourenco ugyanis – mint a videóból is látható – igen közel haladt el több autó mellett, ezzel pedig veszélyeztette a biztonságos közlekedést.

Az egyik barátja filmezte le a menetet, amely nem volt szerény, mert egészen 110 km/órás sebességre gyorsult fel a fiú. Mit nem tesz egy kis lejtő...

A tervezőgrafikusnak tanuló srác szerint minden óvintézkedést megtett. Kevéssé forgalmas időszakban ment gördeszkázni, ráadásul bukósisakot viselt, és kesztyűt is húzott.

„Oké, elfogadom, hogy veszélyes az ilyesmi, de mindig így megyek le azon az utcán. Gyakran gyorsabban is, mint azon a felvételen. Eddig senkit sem zavart a dolog. Jól gördeszkázok és nem bravúroskodok. Mindig tudom, mit csinálok."

Más véleményen van a város biztonságáért felelő szervezet szóvivője:

„Mindössze annyi kellett volna, hogy valaki megijed a volán mögött a szembejövő sávban, és máris kész a baj. Azon az úton már amúgy is rengeteg haláleset történt."

„Ha nem lépünk fel ellene, az összes gördeszkás utánozni fogja, és az egyik végül valamelyik autó alatt végzi" – vázolta a lehetséges veszélyt Jean-Pierre Smith.

Fokvárosban nem számít, hogy milyen járművel lépik túl a sebességet, biciklivel, autóval vagy gördeszkával, mindenképpen büntetnek.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik