Gyan nem vállal büntetőt, mert a mamája azt mondta

Vágólapra másolva!
2013.01.17. 11:44
A hétvégén kezdődő 29. Afrikai Nemzetek Kupáján a tavalyi győztes Zambia olyan kiváló erőkből álló válogatottakkal szemben próbálja megvédeni címét, mint Elefántcsontpart, Dél-Afrika, Nigéria vagy az Asamoah Gyan vezette Ghána.

A végső győzelemre is esélyesnek tartott ghánaiak csapatkapitánya, a Sunderlandet és az Udinesét is megjárt Gyan azonban aligha fog egy sorsdöntő mérkőzésen a tizenegyes ponthoz állni, de nem szakmai döntés miatt lett letiltva a büntetők elvégzésétől. Az okokat egy BBC-nek adott interjújában fedte fel.

„Hónapokkal ezelőtt eldöntöttem, hogy nem fogok tizenegyest rúgni válogatott mezben. Mielőtt az édesanyám elhunyt volna (novemberben – a szerk.), arra kért, hogy ne rúgjak több büntetőt.”

Ezt nem szeretné többet átélni (Fotó: Action Images)
Ezt nem szeretné többet átélni (Fotó: Action Images)

Szó mi szó, Gyannak az utóbbi években valóban nem volt szerencséje a meszes pontra helyezett labdákkal válogatott meccseken: a 2010-es dél-afrikai világbajnokságon az Uruguay elleni negyeddöntőben, a 2012-es Afrikai Nemzetek Kupáján pedig a későbbi győztes Zambia elleni elődöntőben rontott tizenegyest.

Az Afrikai Nemeztek Kupája utolsó hét döntőjében négy alkalommal is büntetőrúgások döntöttek a kupa sorsáról.

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik