Mourinhóék száguldanak - a Real Madrid játékosainak autói

Vágólapra másolva!
2011.05.03. 19:56
A világ egyik, ha nem a legjobb klubcsapata a Real Madrid. Természetes, hogy a játékosok garázsában sem himihumi autók állnak. Összeszedtük, hogy a madridisták milyen autóban igyekeznek edzésre vagy buliba.

Mivel a csapat egyik fő támogatója az Audi autógyár, ezért némileg egyhangú lehet, hogy a futballisták az Audi különféle típusait használják, de valószínűleg kevesek elégedetlenkednének, ha a menő Audi modellek közül „kellene" választaniuk.


Mourinho Ferrarikedvelő (forrás: car-holic.com)
Mourinho Ferrarikedvelő (forrás: car-holic.com)

Ferrari 612 Scaglietti – José Mourinho
Kezdjük az edzővel, akiről közismert, hogy szereti a gyors járműveket. Ferrariból például több is békésen várakozik a garázsban. Ez a modell azért különleges, mert Roman Abramovics ajándékozta a portugál edzősztárnak a rendkívül exkluzív, mindössze néhány darabos széria egyik autóját.

Casillas is Audival jár (forrás: fueltopia.uk)
Casillas is Audival jár (forrás: fueltopia.uk)

Audi TT – Iker Casillas
A Real Madrid kapusa többféle modellt is magáénak tudhat az Audi gyár választékából, közülük a leglátványosabb ez a TT. Arra ugyan nem mernénk megesküdni, hogy Casillas autóját Győrben szerelték össze a szorgos kezek, az viszont biztos, hogy a sportautóval alig 4 másodperc alatt lehet 100 km/h-ra gyorsulni, amire a pályán is égetően szüksége volna a portásnak.

Ricardo Carvalho impozáns Q7-ese (forrás: audi.com)
Ricardo Carvalho impozáns Q7-ese (forrás: audi.com)

Audi Q7 – Ricardo Carvalho
A portugál bekk szoros védekezése mellett nem sok csatár fickándozhat, ezért a pályán kívül inkább a tágas terű autókat szereti, amelyhez kitűnő választás ez az Audi-modell.

Sergio Ramos büszkélkedik a járgányával (forrás: fueltopia.uk)
Sergio Ramos büszkélkedik a járgányával (forrás: fueltopia.uk)

Audi R8 – Sergio Ramos
Aki olyan ügyetlen, hogy elejti a spanyol kupát, annak mindenképpen olyan autóra van szüksége, amely „korrigálhatja” gazdája baklövéseit. Talán ez adhatta az ötletet Sergio Ramosnak, hogy egy ilyen száguldásra tervezett páncélszekrényt válasszon a kínálatból. Mindenesetre a „kis ember nagy autóval jár”-tételt Ramos is alátámasztja, de aligha okoz neki gondot, hogy helyet találjon a garázsában az ötméteres kicsikének.

Özil beszáll (forrás: fueltopia.uk)
Özil beszáll (forrás: fueltopia.uk)

Audi A7 Sportback – Mesut Özil
Mesut Özil még otthonról hozta a márka szeretetét, ezért gyorsan jelezte, hogy ragaszkodik az A7 Sportbackhez. Minden oka meg is volt erre, hiszen ki ne fogadna el szívesen egy ilyen ötajtós járgányt, amely kategóriájában az egyik legjobb? Az ötajtós kupé hosszúsága 4,97, szélessége pedig 1,91 méter, magassága azonban mindössze 1,42 méter, de nem gond, mert Özil így is belefér.

Audi S3 Sportback – Esteban Granero
Rossz ízléssel Esteban Granerót sem lehet vádolni. A középpályás élénkpiros modellt választott abból az autóból, amelynek igazi erőssége a motor. A 265 lóerős motor a gyári adatok szerint 5,7 másodperc alatt gyorsítja százig az autót, a végsebességét pedig csak az elektronika korlátozza 250 km/órára. Mivel az autó gazdája ebben az évben nem sokat szaladgálhatott bajnoki meccsen a pályán, kilométerhiányát a volán mögött pótolhatja...

Audi A5 sportback – Lass Diarra
A fekete sportolónak fehér sportautója van, mert ez a szín tetszik leginkább a francia válogatott futballistának. Az autóba négy ember is belefér, és igazán impozáns az útfekvése. Lass szeretheti a sebességet, mert egy ilyen autóban már rendesen oda lehet lépni a gázpedálra. Az már más kérdés, hogy még egy ilyen verda sem segít a gazdáján, ha csak „nyomozza" a labdát.

Audiban télen-nyáron (forrás: fueltopia.uk)
Audiban télen-nyáron (forrás: fueltopia.uk)

Audi RS6 – Kaká
Bizony, még mindig maradt az Audikból. Itt van például Kaká egyik kedvence, a helyes RS6-os. Ez az autó elég nagy ahhoz, hogy beleférjen a nemrég újabb jövevénnyel bővült család, hiszen Kaká nem az a bulizós fajta. A négyszemélyes, 580 lóerős autóval akár sportosan is haladhat a brazil sztár.

Audi RS5 blue sea – Cristiano Ronaldo
Különleges gólvágónak különleges kocsi dukál. Az Audi RS5 tengerkék modelljére talán azért esett CR7 választása, mert szülőföldjére emlékezteti és a tengerre? Ki tudja. Az biztos, hogy ha valakinek soha sincs gondja az autók beszerzésével, akkor az éppen Cé, akinek akár egy Ferrari totálkárosra törése után sem kell buszjegyet vennie...

Adebayor és a menő Bentley GTC (forrás: fueltopia.uk)
Adebayor és a menő Bentley GTC (forrás: fueltopia.uk)

Bentley GTC – Emmanuel Adebayor

A togói csatár Angliából jött, magával hozott hát egy jellegzetes Bentley GTC-t. A méretes Adebayornak kellett egy igazán gyors sport autó, amelybe valahogy csak belepréseli magát. Névre szóló bőrülés is dukált Adebayornak, aki talán a volán mögött arról álmodozik, hogy a pályán is úgy hagyja maga mögött az ellenfél védőit, mint autójával a poroszkálókat.

Kifogott a forgalom Benzema Gallardóján (forrás: fueltopia.uk)
Kifogott a forgalom Benzema Gallardóján (forrás: fueltopia.uk)

Lamborghini Gallardo – Karim Benzema
Végül pedig jöjjön egy igazi szuperjárgány, hiszen Karim Benzema a Lamorghini Gallardóra esküszik. A francia csatár ezzel egy kis extravaganciát csempész a Real Madrid meglehetősen egyhangúnak látszó autóparkjába. Bár, amint látszik, ezt is haza lehet vágni, ahogy a Real egész bajnoki szezonját...

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik