Korai kezdés, kevesebb energia

Vágólapra másolva!
2011.04.02. 17:56
null
Természetesen jótékonysági mérkőzést is rendeztek a károsultak megsegítésére (Fotó: Action Images)
A márciusi természeti katasztrófa utóhatásait enyhítendő a jövőben a japán futballbajnokság minden mérkőzése kora délután kezdődIk, hogy a stadionokban ne kelljen világítani.

A március 11-i 8,9-es erősségű földrengés és azt követő szökőár megrongálta a fukusimai atomerőművet, ami komoly kihatással van a szigetország energiaellátására is. Miután az erőmű kiesett a termelésből, muszáj spórolni az energiával, és ebből a futballisták is kiveszik a részüket.

Egészen pontosan a Japán Labdarúgó-szövetség, amelyik elrendelte, hogy a halasztást követően április 23-án rajtoló bajnokság első fordulójának mérkőzései délután 2-kor, vagy korábban kezdődjenek, míg májustól legkésőbb délután 4-ig kell, hogy kezdődjön valamennyi találkozó. Azzal, hogy nem lesznek esti meccsek, és nem kell kivilágítani a stadionokat rengeteg energiát lehet megspórolni. A Japán Kupa menetrendjét is módosították: elmarad a csoportkör, csak egyeneses kieséses szakasz lesz oda- visszavágós párharcokkal. A profi baseball liga csapatai is kiveszik a részüket a spórolásból: ők is korábban kezdik a mérkőzéseiket.

A katasztrófa a válogatott edzőtáborát, a J-Village nevű létesítményt is érintette: most a fukisiami katasztrófa elhárításán dolgozó munkások laknak itt.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik