„Ha így megy tovább, a futballisták szoknyában fognak járni!”

Vágólapra másolva!
2011.03.01. 23:13
null
Paul Ince (fotó: Action Images)
Állandóan fülhallgató lóg a fülükből, ráég a sapka a fejükre, tiszteletlenek és puhányok. Röviden ez a véleménye az angol válogatott egykori sztárjának a mai futballistákról. Edzőként az a hitvallása, hogy ezen változtatni kell, bár tudja, egyáltalán nem könnyű a dolga.

Az egykori angol válogatott csatár, jelenleg a Notts Countyt edző Paul Ince még csak 43 éves, de úgy gondolja, hogy a mai fiatalokhoz képest meglehetősen öreg. Legalábbis ami az értékrendjét illeti.

„Ha meggondolom, az én időmben – ami ma már elég réginek tűnik – minden futballcipő fekete-fehér volt és ennyi. Ma a játékosokon hajpánt van, úgy adnak interjút, hogy füllhalgató lóg a fülükből, rózsaszín meg zöld cipőkben játszanak, mindenük megvan – épphogy csak szoknyában nem járnak..."

Ince-nek megvan a véleménye a fiatalok neveltetéséről is.

„Az ember igyekszik a gyerekeit helyesen nevelni, de már ideje lenne, ha az edzők például azt mondanák a játékosoknak: »Figyelj, ha interjút adsz, vedd ki a füledből a fülest, vedd le a sapkádat, semmi hülyeség ne legyen rajtad.« Szerintem egyáltalán nem így kellene futballozniuk. Nekünk, edzőknek, közösen kellene fellépnünk az ilyen jelenségek ellen. Tudom, hogy szinte nevetségesen hangzanak a szavaim, de így gondolom."

A Notts County edzője a társas viszonyokról is megosztotta a gondolatait.

„Teljesen kivagyok attól, amikor látom, hogy a játékosok még kellemes időben is macskanadrágot vesznek meg nyakmelegítőt. Nem tartom helyesnek.

Aztán amikor szállnak le a buszról... mindegyiknek ott a fülében a fülhallgató. Hogy fogják így megtanulni a társalgás művészetét? Bemész az öltözőbe, és azt látod, hogy mindegyik a maga zenéjét hallgatja. Amikor én az Interben játszottam, együtt vacsoráztunk és két-három órát is beszélgettünk egymással, hogy jobban megismerjük a csapattársakat."

Úgy tűnik, ezek az idők elmúltak, Ince azonban nem mond le arról, hogy visszacsempésszen valamit csapatába a régi, de hasznos szokásokból. Amúgy a próféta szólt Ince-ből, hisz már a szoknyás futballista is megjelent, főleg, ha Djibril Cissé öltözékére gondolunk, amelyet nemrég mi is megmutattunk...
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik