Eligazolt a kedvenc, visszaperelték a mez árát

Vágólapra másolva!
2011.03.10. 21:06
null
A McGhee család: mez is van, pénz is van. Sigurdsson meg már nem is hiányzik annyira. (Fotó: Dailymail.co.uk)
Egy 13 éves Reading-drukker annyira bepöccent azon, hogy a klub elengedte kedvenc játékosát, hogy a családjával visszapereltette a néhány hónappal korábban vett mez árát.

Az ifjú Jon McGhee 2010 őszén, a 13. születésnapján kedvenc Reading-játékosa, Gylfi Sigurdsson mezével lepte meg magát. Az ereklye 42 fontba (kb. 13400 Ft) került, és Jon vígan feszíthetett benne a csapat meccsein. Az öröm azonban csak három hónapig tartott, a klub ugyanis a januári átigazolási időszakban nem tudott dűlőre jutni a játékossal, és elengedte az izlandi focistát a Hoffenheimhez.

A McGhee család ezt annyira méltánytalannak találta – jelesül, hogy ők megvették a mezt, erre a játékos pár hónnap később már csak múlt idő -, hogy levelet írtak klubnak, melyben visszakérték a mez árát. A Reading azonban nem fizetett, sőt a második megkeresést is elutasították, így maradt a bíróság.

Az apa végül perre vitte a dolgot, ahol a klub veszített, és ez 72 fontjába (kb. 23000 Ft) került, beleértve a perköltséget is.

„Sigurdsson tavaly tavasszal meghosszabbította a szerződését, így ügyfelem joggal gondolta, hogy évekig a klubnál marad" – mondta a család ügyvédje.

„Nyolc éve vagyok szurkolója a klubnak – mondta Mr. McGhee – és azért szántam rá magam erre a lépésre, hogy a hozzám hasonló drukkerek lássák, van keresnivalójuk az ilyen esetekben."

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik