„A leggyűlöltebb labdarúgó a világon”

Vágólapra másolva!
2011.01.26. 14:15
null
Muscat nem a szabályos játék mintaképe (Fotó: Action Images)
Egy brit portál nem túl hízelgő véleménye szerint a Melbourne Victoryt erősítő (?) Kevin Muscat a világ jelenleg leggyűlöltebb játékosa. De ki is ez a Kevin Muscat?

 


Nos, az 1973. augusztus 7-én született 180 centiméter magas középhátvéd a Sunshine George Cross nevű félprofi auszrál klubban cseperedett, és mutatkozott be a felnőttek között az 1989–1990-es szezonban, amikor további nyolc alkalommal ölthette magára együttese mezét, majd újabb hat idényt követően (a Heidelberg United és a South Melbourne játékosaként) 1996 nyarán szerződött az angol Crystal Palace-hez, majd egy év múlva a Wolverhamptonhoz, ahol 2002-es távozásáig 180 mérkőzésen 14 gólt szerzett.

Épp a „farkasoknál” volt egyik elhíresült cselekedete, amikor 1998-ban eltörte a szárnyait bontogató Craig Bellamy lábát, aki ezért két hónapig a partvonalon kívül rekedt. Egy év skóciai kitérőt követően (Rangers) a Millwall játékosaként visszatért Angliába, és ha már ott volt, jól meg is fenyegette az akkor még csak 18 éves, első mérkőzésére beálló, ma már 11-szeres angol válogatott szélsőt, Ashley Youngot.

„Szélsőként egyike vagyok azoknak a játékosoknak, akiknek a lábát keresztül-kasul hegek borítják a rúgások miatt. Emlékszem első mérkőzésemre, még a Watford játékosaként. Amikor beálltam Kevin Muscat első szavai azok voltak hozzám, hogy »ne menj el mellettem, vagy eltöröm a lábad«” – idézett Young nemrégiben az ausztráltól. Ja, és Young azért első fellépésén azért csak bevette a Millwall kapuját – szerencsére tettlegesség nem követte.

Nem úgy, mint a következő néhány esetben. Bár azt nem tudni, hogy az alábbi videókon szereplő játékosoknak, és bírónak (!) tett-e valamilyen fajta ígéretet, mindenesetre szép kis gyűjteményt lehet összeállítani Muscat alattomos megmozdulásaiból.

A legutóbbi esetről korábban már beszámoltunk, a 2005-ben hazaigazoló 51-szeres válogatott védő a Melbourne Heart–Melbourne Victory 2–2-vel végződő ausztrál bajnoki 79. percében taglózta le rendkívül csúnyán a Heartban játszó Adrian Zahrát, majd váltig bizonygatta, hogy ő bizony a labdát találta el, és fel volt háborodva, amikor a játékvezető piros lapot adott neki.

 MUSCAT (SZERINTE) SZABÁLYOS SZERELÉSE ZAHRÁVAL SZEMBEN
 
AMIKOR A JÁTÉKVEZETŐ VOLT A HIBÁS
 
ÚJABB GYÖNGYSZEM
 

 KICSIT LENDÜLETESEBBEN ÉRKEZETT AZ ELLENFÉL EDZŐJE (JOHN KOSMINA) FELÉ A KELLETÉNÉL
 
EGY KÖNYÖKÖS ADAM HUGHES-NAK
 

 TERRY MCFLYNN MELLBEVÁGÁSÁT MEGÚSZTA SÁRGA LAPPAL
 

 

 

 

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik