Xavi: Az elmúlt tíz évben mindenki fölé nőttünk

Vágólapra másolva!
2013.04.19. 11:50
null
Xavi nem érti azokat a Barca-drukkereket, akik nem szeretnének el Clásicót a BL-döntőben (Fotó: Action Images)
A spanyol élvonalbeli labdarúgó-bajnokságban szereplő FC Barcelona középpályása, Xavi egy spanyol televíziós csatornának adott nyilatkozatában számos „napirendi pontról" szót ejtett. A katalánok karmestere véleményt formált a Barcelona–Real Madrid BL-döntő lehetőségéről, a „királyiakkal" folytatott bajnoki versenyfutásról, valamint a két együttes két kapusáról, Víctor Valdésről és Iker Casillasról.


A Bajnokok Ligája elődöntőjében az FC Barcelona a Bayern Münchennel találkozik, míg a katalánok ősi riválisa, a Real Madrid a Borussia Dortmunddal méri össze erejét, így a két spanyol gigász továbbjutása esetén a legrangosabb európai kupasorozat döntőjében kerülhetne sor a szezon hetedik el Clásicójára. A spanyol internetes oldalakon elvégzett felmérések szerint a Barca-szimpatizánsok ódzkodnak egy újabb Real elleni meccs lehetőségétől, Xavi azonban nem érti, miért ilyen a drukkerek hozzáállása.

„Nem értem, hogy sok Barca-drukker miért nem akarja, hogy a Real Madriddal találkozzunk a döntőben. Ez a futball, és ezt élvezni kell. Hinnünk kell abban, hogy ott lehetünk a döntőben, és megnyerhetjük a BL-t. Látványos mérkőzés lenne, a győzelmünk kulcsa pedig az a játék lenne, amit a Milan elleni nyolcaddöntő visszavágóján játszottunk” – indokolt Xavi, majd lelket öntött a katalán szurkolókba.

„A legutóbbi tíz évben a Barcelona jóval magasabb szintet ütött meg, mint a Real Madrid és a többi csapat. A dominanciánk látványos volt.”

„Jelenleg az a problémánk, hogy hatalmas tét nyomja a vállunkat. Annyi jó dolog történt velünk az elmúlt négy-öt évben, hogy a Paris Saint-Germain kiejtése a BL-ben már semmiségnek számított” – folytatta a középpályás, majd kitért a Barcelona és a Real Madrid közti bajnoki versenyfutásra is, amelyet idén eddig magabiztosan vezetnek a katalánok.

„Kiváló helyzetben vagyunk. Bár még nem nyertük meg a bajnokságot, de nagyszerű a pozíciónk. Az idény elején mutatott formánkhoz képest tökéletes szezonunk van a bajnokságban. A keretünkben található játékosok többsége pályára lépett a ligában, így mindenki fontosnak érezhette magát” – vélekedett Xavi, majd szót ejtett jó barátjáról, Víctor Valdésről is, akinek 2014 nyarán lejár a szerződése a négyszeres BL-győztes csapatnál, és nem kívánja meghosszabbítani azt.

„Nem tudom, mi jár Valdés fejében. Rossz érzéssel tölt el, hogy távozik a csapattól, mert rendkívüli emberről van szó. Eddigi pályafutásom során senkivel sem bánt olyan rosszul a média, mint vele” – mondta a 120-szoros spanyol válogatott középpályás, aki végezetül szót ejtett Iker Casillasról is, aki az utóbbi időben a kispadra szorult a Real Madridnál, így egyes spanyol lapok már potenciális Valdés-utódként tekintenek rá.

„Igazságtalan, ami vele történik. Sajnálom, hogy a kispadon látom, mert nem ezt érdemli. Hogy fogjuk-e a Barcában látni? Iker nem lesz a mi játékosunk. Ízig-vérig «madridista», nem fog távozni. Őszintén megmondom, örülnék, ha nálunk folytatná, de ez nem fog megtörténni” – zárta mondandóját a Barcelona saját nevelésű játékosa.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik