Valencia: „Neymar provokált” – megszólalt a dobálózó szurkoló

Vágólapra másolva!
2016.10.26. 16:02
null
Messiék ünneplését nem vette jó néven a valenciai tábor (Fotó: AFP)
A spanyol élvonalbeli labdarúgó-bajnokságban (La Liga) szereplő Valencia 1500 eurós (átszámítva 464 ezer forintos) büntetést kapott a spanyol szövetségtől, amiért szurkolói a Barcelonával szemben 3–2-re elveszített meccs hajrájában vizes palackokkal és öngyújtókkal megdobálták a katalánok győztes gólt ünneplő játékosait.

A fegyelmi bizottság a pénzbírság mellett figyelmeztette a Turia-parti klubot, hogy ha a jövőben hasonló incidens történik, akkor zárt kapus büntetésre számíthat.

Időközben előkerült az a szurkoló, aki a szombati meccs hosszabbításában eltalálta a barcelonai futballistákat. A 17 esztendős drukker megbánta tettét, és azzal védekezett, hogy Neymar provokálta a Mestalla közönségét. A fiatal rajongó bocsánatkérő levelét az egyik valenciai rádióban olvasták fel.

„Én vagyok az a szurkoló, aki bedobta a pályára a vizes palackot. Abban a pillanatban, hogy a flakon elhagyta a kezemet, egyből átéreztem a hibámnak a súlyát. Nagyon megbántam, amit tettem. Amikor a játékvezető megítélte a Barcelonának a tizenegyest, tehetetlennek és idegesnek éreztem magamat. Miután Messi értékesítette a büntetőt, előttünk ünnepelt, és láttam, ahogy Neymar sértegeti, illetve provokálja a drukkereinket. Ekkor megpillantottam a földön egy vizes palackot, felkaptam és eldobtam. A palack gyakorlatilag üres volt, de öt barcelonai játékos is azt színlelte, hogy eltaláltam. Elnézést kérek a Barcelonától, valamint szeretett klubomtól is, amelynek életem utolsó napjáig szurkolni fogok” – szól az ifjú rajongó közleménye.

Ezekkel a tárgyakkal dobálták meg a Barcelona futballistáit (Fotó: Twitter)
Ezekkel a tárgyakkal dobálták meg a Barcelona futballistáit (Fotó: Twitter)
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik