Sztrájk! A hétvégén nem lépnek pályára a spanyol profi labdarúgók

Vágólapra másolva!
2011.08.17. 14:55
null
José María del Nido, a Sevilla klubelnöke is szomorkodhat: a hétvégén a városi rivális Betis elleni derbivel kezdtek volna (Fotó: Action Images)
Címkék
Nem született megállapodás a spanyol professzionális labdarúgók érdekeit képviselő liga (LFP), valamint a helyi szövetség (AFE) elöljárói között, így továbbra is kétséges, hogy a hétvégén megkezdődnek-e a küzdelmek az első illetve a másodosztályban. Sőt jelen állás szerint valószínűbb az, hogy az első forduló elmarad, mint az, hogy megrendezik. A spanyol lapok internetes kiadásaikban biztosra veszik, hogy hazai futball nélkül maradnak a hétvégén.

 

A felek a következő találkozót pénteken rendezik a témában, viszont az LFP korábban csütörtök éjfélig adott határidőt a végkifejletre. Bár a Primera Divisónban csak szombaton kezdenének, a Primera Segundában már pénteken megrendeznének egy bajnokit.

SZAVAZÁS

Melyik együttes lesz a 2011-12-es szezonban a spanyol Primera División bajnoka?

KÖSZÖNJÜK, HOGY SZAVAZOTT!

Abban azonban mindkét részről bíznak, hogy a jövő héten már kezdhetnek, tehát az előzetesen meghirdetett sztrájknak csak a fele valósulna meg. Ebben az esetben arról is dönteniük kell: mit csináljanak az elmaradt fordulóval? Csúsztassák el az egész bajnoki szezont egy héttel, vagy az első fordulót utólag pótolják majd be?

Mint arról korábban beszámoltunk: az első és másodosztályú játékosok egy hete jelentették be, hogy sztrájkba lépnek a 2011–2012-es szezon első két hétvégéjén, amennyiben nem sikerül elérni, hogy addig új kollektív szerződést írjanak alá. Céljuk egy pénzügyi alap létrehozása, amely bérgaranciát jelenthet számukra abban az esetben, ha egy klub fizetésképtelenné válik.

Több spanyol klub is financiális nehézségekkel küszködik, és az elmúlt években többször is előfordult, hogy Spanyolországban sem fizették ki a játékosok bérét. A Mallorca hasonló okok miatt nem indulhatott a 2010–2011-es szezonban az Európa-ligában, míg a Hércules akkor került a címlapokra, amikor játékosa, Royston Drenthe sztrájkba lépett, mert a klubnál töltött első hat hónapban nem kapta meg a teljes bérét.

A távirati iroda úgy tudja: a tartozások mintegy kétszáz profi labdarúgót érintenek, a klubok összes tartozása pedig eléri az 50 millió eurót!

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik