Spanyolország: Tóth-Zele József a madridi helyzetről

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2020.03.23. 17:39
null
Tóth-Zele József betartja az előírásokat Madridban (Fotó: Szabó Miklós)
Aggódik a spanyolországi koronavírus-járvány miatt Tóth-Zele József, az Atlético Madrid korábbi labdarúgója, aki utánpótlásedzőként szolgálta a Real Madridot, és most is a spanyol fővárosban él.

„Nagyon-nagyon súlyos a helyzet – idézi a heol.hu a 84 éves Tóth-Zele Józsefet, aki a Spanyolországban bevezetett szigorú lakhelyelhagyási tilalomra utalt. – Az köztudott, hogy az időskorúak különösen veszélyeztetettek, a feleségemmel együtt közéjük tartozunk mi is, akik már nyolcvan év fölött járunk. Becsületesen betartjuk az előírásokat, vagyis az otthonunkban maradunk. A bevásárlást a külföldről hazatért fiam segítségével oldjuk meg, ő segít nekünk ebben. Egyelőre optimistán tekintek a jövő elé, azzal együtt is, hogy úgy tudni, nálunk egy-két hét múlva érhet a csúcsra a megbetegedések száma. Ha jól hallottam, Magyarországon ettől még távolabbi a zenit elérésének időpontja. Mindenesetre arra biztatok magam is, aki csak teheti, maradjon otthon!”

Spanyolországban már 1700 fölött jár a koronavírus halálos áldozatainak száma, a napokban 76 évesen elhunyt Lorenzo Sanz, a Real Madrid korábbi elnöke is.

„Gyászolja őt a klub minden tagja és szimpatizánsa. Tesszük ezt úgy, hogy majd a gyászszertartáson nem lehetünk jelen, mert a temetéseket szűk körben kell tartani, miközben az egyéb rendezvényeket, így például az esküvőket halasztják. A templomok ajtajai nyitva állnak, de istentiszteletet nem tartanak” – mondta Tóth-Zele József a Heves megyei hírportálnak.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik