Spanyolország: közeleg a vég a Real Zaragoza számára

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2014.10.16. 14:31
Valós esély van rá, hogy felszámolják a spanyol Real Zaragozát – közölte a több mint 100 millió eurós adósságba temetkező klub elnöke csütörtökön. Az egyesületnek haladéktalanul törlesztenie kellene 25.7 millió eurónyi adótartozást, de mivel három hónapja zárolták a számláját, erre nincs esélye.

„Nagyon is valós annak a lehetősége, hogy megszűnik a klub. Ha nem oldják fel számlánk zárolását, a munkatársainknak sem tudunk fizetni, és még nagyobb adósságunk lesz – mondta Christian Lapetra, a másodosztály 8. helyén álló klub elnöke. – Amíg az első osztályban szerepeltünk, volt nyolc évünk a kifizetésre, de most nincs ilyen tág határidő. Ha nem tudunk megegyezni az adóhatósággal, sohasem leszünk képesek fizetni, és elég egy munkatársunk feljelentése ahhoz, hogy kimondják a klub halálos ítéletét.”

A klub vezetősége próbált egyezkedni a hatóságokkal a kifizetés halasztásáról, de nem járt sikerrel. Több klubot, a Deportivót, az Osasunát, a Betist, az Espanyolt és a Murciát már megmentette az adóhivatal kegyessége, de most erre kevés az esély.

A klub 2010-ben megvásárolta Pintér Ádámot az MTK-tól, de nem fizette ki a teljes árát – jelen állás szerint erre már nem is kerül sor.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik