Spanyolország: fél év után folytatott meccsel indult újra a futball

MTI MTIMTI MTI
Vágólapra másolva!
2020.06.10. 22:06
null
A Rayo Vallecano 1–0-ra legyőzte az Albacete együttesét (Fotó: AFP)
A másodosztályban csaknem fél évvel ezelőtt félbeszakadt meccsel indult újra a spanyol futball: a Rayo Vallecano a szerdán lejátszott második félidőben gólt szerezve 1–0-ra legyőzte hazai pályán az emberhátrányban futballozó Albacetét.

 

A találkozó egyperces gyászszünettel kezdődött a koronavírus-járványban elhunyt 27 ezer spanyol áldozat emlékére. A stadionban ugyan nem lehettek nézők, de számos transzparens volt kifüggesztve olyan szövegekkel, mint hogy „sosem felejtünk el titeket”.

A mérkőzés azért szakadt félbe december 15-én gól nélküli állásnál, mert a házigazda együttes szurkolói a vendégek ukrán játékosát, Roman Zozulját bekiabálásaikban többször is nácinak nevezték. A madridi együttes emiatt 18 ezer eurós (6.2 millió forintos) pénzbírságot kapott, illetve két mérkőzésre vonatkozó szektorbezárással is büntették.

A 30 éves csatár 2017-ben a Real Betistől a Rayóhoz érkezett kölcsönbe, ám ott nem lépett pályára, miután a drukkerek közölték: a város „nem náciknak való hely”. Zozulja ezt követően szerződött az Albacetéhez. A futballista többször visszautasította, hogy kapcsolatban állna szélsőjobboldali szervezetekkel.

A spanyol futball történetében ez volt az első eset, amikor verbális agresszió miatt nem fejeztek be mérkőzést.

Az élvonal, a La Liga zárt kapus küzdelme a Sevilla–Real Betis városi rangadóval csütörtöktől folytatódik a koronavírus-járvány miatti három hónapos leállás után.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik