La Liga: Barca vagy Real? Hogy dönt az U21-es Eb legjobbja?

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2017.07.04. 15:46
null
Dani Ceballos az U21-es Eb-n ezüstérmet szerzett a spanyol válogatottal (Fotók: AFP)
Spanyol sajtóértesülések szerint az FC Barcelona labdarúgócsapata egyre élénkebben érdeklődik az U21-es Európa-bajnokság legjobb játékosa, a Real Betist erősítő Dani Ceballos iránt, aki a Real Madrid kívánságlistáján is szerepel. A 20 esztendős középpályás kivásárlási ára 15 millió euró.

 

Dani Ceballos teljesítményét a Real Madrid már hónapok óta figyelemmel követi, az utóbbi időben azonban a Barcelona érdeklődése tűnik komolyabbnak. A Betis elnöke, Lorenzo Serra Ferrer a Marcának elárulta, hogy a katalánok kérdezősködtek a korosztályos válogatott futballistáról, miközben a két klub Cristian Tello átigazolásáról tárgyalt. A sevillai egyesület első embere ugyanakkor kijelentette, egyelőre nem született megállapodás a felek között.

Az előző spanyol bajnoki szezonban 30 mérkőzésen két gólt és két gólpasszt jegyző Ceballos szerződésében 15 millió eurós kivásárlási ár szerepel, ami nyilvánvalóan a Barcelonának és a Real Madridnak sem okozna gondot, így a futballista dönthet arról, hogy melyik csapatban szeretné folytatni a pályafutását.

A Mundo Deportivo kedden a címlapján számolt be róla, hogy információi szerint Ceballos a Barcát részesíti előnyben, és arra kérte az ügynökét, hogy ne tárgyaljon más klubokkal, kiváltképp ne a királyiakkal. A másik nagy barcelonai sportnapilap, a Sport úgy tudja, hogy a Betis játékosa nagyon közel áll ahhoz, hogy a Barcelonához igazoljon.

Mundo Deportivo: Ceballos a Barcát preferálja
Mundo Deportivo: Ceballos a Barcát preferálja
Sport: Ceballos nagyon közel
Sport: Ceballos nagyon közel

Az U21-es Európa-bajnokság álomcsapatába bekerülő és a torna legjobb játékosának megválasztott Ceballos állítólag úgy érzi, megérett arra, hogy kipróbálja magát a legmagasabb szinten, ami szintén a katalánok malmára hajthatja a vizet. A Barcelona ugyanis a következő szezonban már az első csapatában számolna a tehetséges középpályással, míg a Real Madrid egy idényre még visszaadná kölcsönbe a Betisnek.

Sevillai sajtóhírek szerint egyébként állítólag a Juventus is bejelentkezett Ceballosért, akiért 20 millió eurót is fizetne, ám a futballista aligha dönt a torinói folytatás mellett.

„Melyik csapatot válasszam?” – Ceballos tépheti a haját
„Melyik csapatot válasszam?” – Ceballos tépheti a haját

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik