Barcelona: eladták a szélsőt, négymillió a vételár – hivatalos

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2017.07.01. 00:08
A spanyol élvonalbeli labdarúgó-bajnokságban szereplő Barcelona a hivatalos honlapján számolt be róla, hogy Cristian Tello a Betisben folytatja a pályafutását. A sevillai klub négy plusz egy millió eurót fizet a 25 esztendős szélsőért, akinek a továbbadása esetén a vételár egy része a katalánokat illeti.

Az egyszeres spanyol válogatott futballista az elmúlt másfél évben a Fiorentinában játszott, ám kölcsönszerződése lejártával visszatért a Barcelonához. A firenzei klub nyolcmillió euróért végleg megvásárolhatta volna a villámgyors támadót, de nem élt opciós jogával.

Néhány nappal ezelőtt spanyol sajtóértesülésekre hivatkozva már beszámoltunk róla, hogy Tello megszerzéséhez a Betis áll a legközelebb, ám a katalánok által remélt 12 millió eurónál a sevillaiak végül jóval kevesebbet fizettek. A zöld-fehérek 4+1 millió euróért szerezték meg Tellót, akinek a későbbi eladása esetén a vételárból a Barcelona is részesül.

A kölcsönben a Portót is megjáró szélső 2011 és 2014 között 59 spanyol bajnoki mérkőzésen 11 gólt és nyolc gólpasszt jegyzett a Barcában.

A katalánokhoz kapcsolódó pénteki hír, hogy aktiválták a Gerard Deulofeu szerződésében lévő opciót, és 12 millió euró körüli összegért visszavásárolták a 23 esztendős spanyol támadót az Evertontól.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik