Spanyol bundaügy: „Nem lettek dúsgazdagok, de egy lakást simán vehetnének”

S. Á.S. Á.
Vágólapra másolva!
2017.04.05. 14:34
null
„A lefújás után sokan sírtak, de néhányan csak megjátszották”
Bővebben is nyilatkozott Cheikh Saad, az Eldense csatára, aki már fenyegetéseket is kapott, miután elárulta, hogy bunda volt a Barcelona B elleni találkozó a harmadosztályban. A 12–0-s vereség furcsa körülményeiről már korábban beszámoltunk.

„A csapatunkból négyen voltak benne, azt is tudom, hogy kik, de egyelőre nem mondhatom el, a rendőrségnek azonban mindenről beszámolok – mondta a 26 éves mauritániai csatár, Cheikh Saad a katalán RAC-1 rádiónak. – A pletykával ellentétben nem olaszok voltak, egyelőre legyen elég annyi, hogy négy spanyol játékosról van szó. A meccs előtt az egyik csapattársamnak szóltak, hogy a találkozót megbundázták, és ha játszani akar, nem lőhet gólt. Engem meg sem kérdeztek, úgyis tudták volna, mi a válaszom. Fél órával a kezdés előtt még úgy volt, hogy kezdek, aztán hirtelen a padra kerültem. A második félidőben be akart cserélni az edzőm, de nemet mondtam, és a többieknek is azt javasoltam, ne álljanak be, ha nem akarnak részesei lenni ennek a mocskos ügynek. A Barcelonának ugyanakkor semmi köze sem volt az egészhez. Azt tették, amit bárki más tett volna a helyükben, így én is, futballoztak.”

Az őszinte támadó később rövid interjút adott a madridi AS-nak, amelyben további részletekkel szolgált.

„A lefújás után sokan sírtak és bosszankodtak, ám néhányan közülük csak megjátszották magukat, ami annyira felbosszantott, hogy az öltözőben majdnem összeverekedtem velük – folytatta. – Az utóbbi napokban jó néhány fenyegetést kaptam, nehogy eláruljam a neveket a rendőrségnek, és tudják, hol lakik a családom. Hogy mennyi pénzt kaptak, akik benne voltak? Nem hinném, hogy dúsgazdagok lettek, de azt hiszem, egy lakást simán tudnak venni belőle. A harmadosztály egyébként eléggé fertőzött, az alsóbb osztályokra sajnos jellemző az ilyesmi.”

Korábban már beszámoltunk róla, hogy a rendőrség őrizetbe vette a csapat vezetőedzőjét, Filippo Vito di Pierrót, s a klub azonnal megszakította a kapcsolatot az olasz befektetőkkel, akik vélhetően vastagon benne voltak a mérkőzés befolyásolásában.

Javier Tebas, a Spanyol Labdarúgóliga (LFP) elnöke is vizsgálatot indított, hozzátéve, hogy gyaníthatóan egy nemzetközi szervezetig nyúlnak a szálak.

David Aguilar klubelnök cáfolta azokat a híreket, amelyek szerint megszűnik a klub, ám elmondta, már hetekkel ezelőtt voltak gyanús jelek, és szinte bizonyos, hogy a Cornella ellen 3–1-re elveszített találkozó sem volt tiszta. Bevallása szerint egy ideje furcsállotta, hogy egyesek hirtelen kikerültek a csapatból, és olyanok kerültek be helyettük, akiknek korábban esélyük sem volt.



Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik