Simeone lett az Atlético Madrid vezetőedzője

Vágólapra másolva!
2011.12.23. 15:11
null
Diego Simeone korábbi klubjánál, az Atlético Madridnál folytatja – edzőként (Fotó: Reuters)
Címkék
Diego Simeone lett a spanyol élvonalbeli labdarúgó-bajnokságban szereplő Atlético Madrid vezetőedzője – adta hírül a klub hivatalos honlapja. Mint ismert, Gregorio Manzanót a Király-kupából való kiesés után menesztette a fővárosi együttes.

 

2004 januárjában így ünnepelte Fernando Torres Bilbaónak lőtt gólját
2004 januárjában így ünnepelte Fernando Torres Bilbaónak lőtt gólját

Az Atlético Madrid nem jutott be a nyolcaddöntőbe a Király-kupában, hiszen a harmadosztályú Albacete búcsúztatta. Ez volt az utolsó csepp a pohárban a klub elöljáróinál, a kudarc után elköszöntek Gregorio Manzano vezetőedzőtől. A csapat a bajnokságban sem áll túl jól, mindössze a tizedik helyen tanyázik.

Az új vezetőedző, Diego Simeone másfél idényre írt alá a fővárosi együtteshez, azaz megbízatása a 2012–2013-as szezon végén jár le.

A 41 éves szakember a héten lemondott a Racing Clubnál, amellyel a Boca Juniors mögött a második helyen végzett az argentin Aperturában. Hivatalosan december 27-én mutatják be új munkahelyén, a Vicente Calderón Stadionban.

Simeone korábban játékosként kétszer is megfordult az Atlético Madridban: előbb 1994 és 1997 között, majd 2003 és 2005 között.

2006-ban mutatkozott be edzőként a Racing Club kispadján, majd irányította többek között az Estudiantest és a River Plate-et is.

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik