Sem Kaká, sem Ibra nem játszik az el clásicón

Vágólapra másolva!
2010.04.09. 13:50
null
A két csapat őszi meccsét Ibrahimovic gólja döntötte el, a svéd  most biztosan nem játszik (Fotó: Actionn Images)
Címkék
Bár nem marad csillagok nélkül a madridi Santiago Bernabéu Stadion játéktere, bizonyosan sokaknak hiányzik majd az a két meghatározó futballista, aki nem épült fel teljesen a sérüléséből. Kaká, a Real Madrid brazil játékmestere és Zlatan Ibrahimovic, a Barcelona svéd támadója egyaránt kihagyja a két csapat szombat késő esti rangadóját, amelynek eredménye jelentős befolyással lehet a spanyol bajnokság idei végeredményére.

Manuel Pellegrini, a Real Madrid chilei vezetőedzője kockázatosnak érezné Kaká szerepeltetését, ezért nem jelölte 19-es keretébe a játékost. A döntés nem éri váratlanul a madridi szurkolókat, hiszen a brazil több mint három hetet kihagyott, mielőtt április elején ismét edzésbe állhatott.

A Real keretében nincs ott a lábát fájlaló Royston Drenthe sem, ellenben ott található a tizenkilencek között Xabi Alonso, valamint az eddig szintén a „bizonytalanok listáján" helyet foglaló két francia válogatott játékos, Lassana Diarra és Karim Benzema.

Ami a Barcelonát illeti, Zlatan Ibrahimovic gyakorolt ugyan a héten, de nincs olyan állapotban, hogy érdemes lenne pályára küldeni, és ezzel esetleg újabb sérülést kockáztatni. A pénteki edzés jó híre, hogy a jobb combját fájlaló Piqué teljesen rendbe jött, így nincs akadálya a játékának.

 EZT VÁRJÁK A VEZETŐEDZŐK A SZOMBATI RANGADÓTÓL

MANUEL PELLEGRINI (Real Madrid): „A döntetlen számunkra mindig rossz eredmény. Sohasem játszunk ikszre, ez alól természetesen ez a meccs sem kivétel. Nagyon jó csapatnak tartom a Barcelonát, de egyrészt nem szokásom félni, másrészt a jövőre nézvést sohasem tartom feltétlenül mérvadónak a mögöttünk hagyott mérkőzéseket, így az Arsenal elleni 4–1-üket sem. Mindkét csapat részéről nyílt sisakos támadójátékot várok."

PEP GUARDIOLA (Barcelona): „Nem akartam, hogy játékosaim egész héten a Real Madriddal foglalkozzanak, azt szerettem volna, ha élvezik a bejutást a Bajnokok Ligája elődöntőjébe. A Real lenyűgöző csapat, amelyen látszik, hogy a Bajnokok Ligája megnyerésére építették. A tavaly tavaszi 6–2-es madridi győzelmünk? Egyszeri és megismételhetetlen produkció volt, ugyanakkor ügyelni fogunk arra, nehogy rossz irányban módosuljon a rólunk akkor kialakult kép."

 A REAL MADRID 19 FŐS KERETE
Kapusok: Casillas, Dudek
Mezőnyjátékosok: Arbeloa, Sergio Ramos, Raúl Albiol, Garay, Metzelder, Marcelo, Gago, Xabi Alonso, M. Diarra, L. Diarra, Guti, Granero, Van der Vaart, Cristiano Ronaldo, Raúl, Higuaín, Benzema
A BARCELONA 19 FŐS KERETE
Kapusok: Valdés, Pinto
Mezőnyjátékosok: Piqué, Puyol, Dani Alves, G. Milito, Márquez, Maxwell, Csihrinszkij, Y. Touré, S. Keita, Busquets, Xavi, Iniesta, Jeffrén, Messi, Henry, Pedro, Krkic.
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik