Santander: indiai milliárdos jön, 50 millió eurót adna erősítésekre

Vágólapra másolva!
2011.01.19. 18:09
Ahsan Ali Syed multimilliárdos indiai üzletember lesz néhány napon belül a spanyol labdarúgó-bajnokságban szereplő Racing Santander új tulajdonosa.

Az észak-spanyolországi Kantábria tartomány kormánya – amely korábban több millió eurós kölcsönben részesítette a klubot – szerdán bejelentette, hogy csak az indiai tőke segítségével biztosítható az egyesület jövője, ezért zöld utat ad a külföldi vásárlónak.

A Racing játékosai milliárdos tulajdonosnak örülhetnek 
(Fotó: Reuters)
A Racing játékosai milliárdos tulajdonosnak örülhetnek (Fotó: Reuters)

Ali Syed az előzetes hírek szerint 50 millió eurót szán majd új játékosok vásárlására.

Ha a megállapodás létrejön, a Racing lesz a második spanyol klub, amely külföldi befektető tulajdonába kerül, 2010 júniusában ugyanis a katari Abdullah Bin Nasszer Al Tani sejk vásárolta meg a szintén élvonalbeli Málagát.

A több mint 133 saját vállalattal rendelkező, 36 éves Ali Syed egyébként az angol futballba is szívesen invesztált volna, de a klub tartozásai miatt végül elállt a Blackburn Roverst megvételétől.

Saját bevallása szerint most azért döntött a Santander mellett, mert jó esélyt lát a gárda fejlődésére, amely ráadásul a világbajnoki trófeát birtokló ország bajnokságában szerepel.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik