Real: sokkal jobb a Zidane-csapat, mióta Ödegaard nem játszik

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2015.04.08. 17:07
null
Ödegaard a Real Madridot választotta (Fotó: Action Images)
A Real Madrid csodagyereke, Martin Ödegaard kikerült a királyiak tartalékcsapata, a Real Madrid Castilla kezdőcsapatából, mert az eredmények látványosan javultak, amikor nem volt a pályán.

A 2.3 millió fontért vásárolt norvég saját döntése volt, hogy a sok neves kérő (Arsenal, Manchester United, Liverpool, Bayern München) közül a Real mezét húzza magára, de alig néhány hónap alatt szembesülhetett a helyzettel, hogy milyen kemény is lehet egy fiatal tehetség útja a tízszeres BL-győztes klubnál.

A Zinedine Zidane irányításával a spanyol harmadosztályban (Segunda B, 2. csoport) szereplő Castilla Ödegaard januári érkezésekor a tabella élén állt, de nem sokkal a 16 éves támadó középpályás bemutatkozása után a csapat formája drasztikusan visszaesett. Február 28. és március 22. között sorozatban négy vereség következett úgy, hogy az előtte lejátszott húsz mérkőzésen csupán egyszer kapott ki a csapat.

Spanyol források szerint a Castilla játékosai arról panaszkodtak, hogy Ödegaard nélkül sokkal jobb a csapat kohéziója. Ennek az az oka, hogy a norvég – szerződése értelmében – hetente öt alkalommal a Real Madrid első csapatával edz, így (érthető módon) a Castilla mérkőzésein nem tud a csapatjáték (valamint az öltöző) szerves része lenni. Röviden, tömören: hiába pokolian tehetséges, mivel keveset edz együtt a csapattal, jobb nélküle, mint vele.

Ödegaard a Real Madrid edzésén

2015.02.15.: Ödegaard első gólja Real-mezben - ez volt a Castilla legutóbbi győzelme a norvéggal

A Real tartalékcsapatának stábja állítólag már három alkalommal találkozott Ödegaarddal és édesapjával, de nem jutottak előrébb a furcsa szituáció megoldásában, a fiú nem akar a tartalékokkal tréningezni. Egyes Castilla-játékosok szerint Ödegaardnak az a legfontosabb, hogy minél többet legyen Cristiano Ronaldo mellett.

A norvég Sergio Ramos és C. Ronaldo mellett első „királyi” napjai egyikén (Fotó: Action Images)
A norvég Sergio Ramos és C. Ronaldo mellett első „királyi” napjai egyikén (Fotó: Action Images)

Garantáltan Ödegaard javára válik, hogy olyan klasszisokkal edz, mint CR7, James Rodríguez, Isco, Gareth Bale és a többiek, de ettől nem lesz jobb a Castilla játéka.

Ödegaard márciusban elutazott a norvég válogatott Horvátország elleni Európa-bajnoki selejtezőjére, mindeközben pedig újra meccset nyert a Castilla – a már emlegetett négy vereséget követően.

Játszatni vagy nem játszani? Zidane-nak döntenie kell (Fotó: Action Images)
Játszatni vagy nem játszani? Zidane-nak döntenie kell (Fotó: Action Images)

A következő bajnokin már rendelkezésre állt Ödegaard, de Zidane kihagyta a csapatból, amely ismét három ponttal gazdagodott.

A Castilla egyértelmű célja a feljutás, így Zidane és játékosa is nehéz döntések elé került. A norvég hiába edz a sztárokkal, Ancelotti nem hajlandó bevetni élesben, továbbá azért sem lehet motivált a tartalékcsapat céljait tekintve, mert a következő szezontól jó eséllyel kölcsönben szerepel majd, a Premier League-ből és a Bundesligából is akadt már kérő.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik