Real Sociedad: távozik a spanyol meglepetéscsapat edzője

Vágólapra másolva!
2013.05.21. 14:49
A spanyol élvonalbeli labdarúgó-bajnokságban szereplő Real Socieadad hivatalos közleményben adta hírül, hogy a csapat vezetőedzője, Philippe Montanier visszautasította a klub szerződéshosszabbítási ajánlatát, és a szezon végén távozik.

A francia vezetőedző a 2011–2012-es szezon óta irányítja a Real Sociedadot, első szezonjában a tizenkettedik helyen végzett, a jelenlegi, második idényében pedig – hatalmas meglepetésre – a negyedik helyen áll csapatával két fordulóval a bajnokság vége előtt. Az edző a Football Espana értesülései szerint már rábólintott a francia élvonalbeli Rennes ajánlatára, ezért nem fogadta el a baszk csapat szerződéshosszabbítási ajánlatát.

„Philippe Montanier vezetőedző hivatalos formában jelezte, hogy nem fogadja el az általunk kínált új szerződést, és a 2012–2013-as szezon végén elhagyja a klubot. Egy hibátlan szezont követően a klub célja, hogy az utolsó mérkőzések eredményét ez a döntés ne befolyásolja, ezért utódjáról csak a bajnokság vége után kívánunk nyilatkozni” – áll a klub hivatalos közleményében.

A baszkok jelenleg a bajnokság negyedik helyén állnak, azonos pontszámmal, mint az ötödik Valencia, így ha be akarják biztosítani a BL-szereplést, akkor az utolsó két mérkőzésükön legalább annyi pontot kell szerezniük, mint a „denevéreknek”.

A Real Sociedad vasárnap 20 órakor a Real Madridot fogadja, majd június elsején a Deportivo vendégeként lép pályára.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik