Real Sociedad: a vezetőség menesztette Moyest – hivatalos

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2015.11.09. 17:25
null
David Moyes kevesebb mint egy év után távozott a Real Sociedadtól (Fotó: Reuters, archív)
Igaznak bizonyultak a korábbi sajtóhírek, a korábban az Evertont és a Manchester Unitedet irányító David Moyes távozik a spanyol élvonalbeli labdarúgó-bajnokságban szereplő Real Sociedad vezetőedzői posztjáról. A skót szakembert a Barcelona korábbi másodedzője, Eusebio Sacristán követi a kispadon – jelentette be a baszk klub hivatalos honlapja.

 

A Real Sociedad által megjelentetett kommüniké alapján az 52 éves szakember szerződését felbontották, és vele együtt távozik eddigi segítője, Billy McKinlay is.

Moyes majdnem napra pontosan egy éve vette át a Real Sociedad irányítását, az együttessel 42 bajnoki meccsen 12 siker mellett 15-15 döntetlent és vereséget tud felmutatni.

A jelenlegi idényben 11 fordulót követően kilenc pontot gyűjtött a gárda, amely csak jobb gólkülönbsége miatt kerüli el a kieső helyeket.

Eusebio Sacristán a Real Sociedad új vezetőedzője (Fotó: realsociedad.com)
Eusebio Sacristán a Real Sociedad új vezetőedzője (Fotó: realsociedad.com)

A baszk klub nem sokkal később megerősítette a korábbi sajtóhíreket, melyek szerint a Barcelona volt másodedzője, Eusebio Sacristán váltja a skót szakembert a kispadon.

Az 51 esztendős szakember 2003 és 2008 között Frank Rijkaard segítőjeként a Barcelona másodedzőjeként dolgozott, majd a Celta Vigónál eltöltött egy esztendő után 2011-től négy éven át a katalánok B-csapatát irányította.

A Barcelona játékosaként BEK-et és négy spanyol bajnokságot is nyerő Eusebiót kedd délben mutatják be a sajtó képviselőinek, ezt követően pedig megtartja első edzését a Real Sociedadnál. A szakvezető 2017 júniusáig szóló szerződést írt alá.

A hírek szerint Jokin Aperribay klubelnök választása azért esett Eusebióra, mert kedveli az egyérintős játékot és a játékosokkal is jó viszonyt ápol.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik