Real M.: Zidane visszatér, ma délután be is jelentik – sajtóhír

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2019.03.11. 15:56
null
Zinédine Zidane lehet ismét a Real Madrid vezetőedzője (Fotó: AFP)
Egybehangzó spanyol sajtóhírek szerint már ma bejelenti Zinédine Zidane visszatérését a spanyol élvonalbeli labdarúgó-bajnokságban szereplő Real Madrid.

 

Zinédine Zidane tavaly május 31-én távozott a madridi klub éléről két és fél év után, mert saját bevallása szerint meg kellett újulnia ahhoz a klubnak, hogy újabb sikereket érjenek el, és új edzőre volt szükség. A francia szakember azonban nem zárta ki, hogy egy napon visszatér a klubhoz.

„Persze, visszatérhetek, ez a klub mindig is közel állt a szívemhez. Sokan nem fogják megérteni a döntésemet, de ez volt a megfelelő idő a változtatáshoz, a játékosok szempontjából is” – nyilatkozta távozása napján.

A Real Madrid irányítását Julen Lopetegui vette át Zidane-tól, ám a korábbi szövetségi kapitány nem jelentett megfelelő pótlást a királyi gárda élén, és alig négy hónap után menesztették.

Az ő helyét Santiago Solari vette át ideiglenesen, majd amiért sikeresnek bizonyult rövid távon, Florentino Pérez szerződést kínált neki, amelyet a klub egykori játékosa el is fogadott, és 2021-ig írt alá.

A Real Madrid viszont az elmúlt két hétben minden porondon kudarcot vallott: kiesett a Király-kupából, hatalmas hátrányba került a bajnokságban, valamint előnyből bukta el a Bajnokok Ligája nyolcaddöntőjét az Ajax ellen. A sajtóban az elmúlt napokban egyre több pletykát lehetett hallani Solari menesztéséről, most azonban biztosnak tűnik a távozása.

Az egyik spanyol televízió, a Jugones ugyanis nyilvánosságra hozta, hogy hétfő 18 órakor bejelentik a korábbi vezetőedző, Zinédine Zidane visszatérését (más források szerint ekkor még csak az elnökségi ülés kezdődik). Érdekesség, hogy ugyanez az adó volt az első, amely tényként közölte Cristiano Ronaldo Juventusba igazolását. A hírt később több spanyol és francia forrás is megerősítette, így elég megbízhatónak tűnik a mostani Zidane-értesülés is.

A 46 éves tréner sorozatban háromszor lett Bajnokok Ligája-győztes a Reallal, emellett bezsebelt két Európai Szuperkupát, két klubvilágbajnoki címet, egy Király-kupát és egy bajnoki címet is vele.

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik