Munkatársunktól 2020.06.24 12:12 Frissítve: 2020.06.24 13:55

Real Madrid: Szijjártó Péter és Florentino Pérez megkoszorúzta Puskás szobrát

Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter Florentino Pérez Real Madrid-elnökkel közösen koszorúzta meg Puskás Ferenc madridi szobrát – 60 évvel azt követően, hogy Puskás rekordot jelentő négy gólt szerzett az Eintracht Frankfurt elleni glasgow-i BEK-döntőben.

Florentino Pérez Szijjártó Péter nevével ellátott mezt ajándékozott a külügyminiszternek (Fotó: KKM/Borsos Mátyás)

 

Szijjártó Péter hivatalos külügyminiszteri találkozóra érkezett Madridba, ahol ellátogatott a Real Madrid edzőközpontjába, a valdebebasi úgynevezett Real Madrid-városba. Itt a klub elnöke, Florentino Pérez fogadta, együtt megkoszorúzták Puskás Ferenc szobrát.

„Puskás nevét az egész világon ismerik, öröksége a magyar nemzet büszkesége. Hálásak vagyunk Florentino Pérez elnök úrnak, hogy Puskás Ferenc emlékét ilyen méltó módon őrzik Madridban” – írta közösségi oldalán Szijjártó Péter.

Florentino Pérez elmondta, hogy a Real Madrid szurkolói, akik több száz millióan vannak világszerte, sohasem feledik Puskást, aki – Alfredo Di Stéfanóval, Raymond Kopával és Francisco Gentóval együtt – mítoszt teremtett Madridban az ötvenes-hatvanas években. Ezek a klasszisok az egész világon népszerűek voltak. Ma pedig a Real Madrid utánpótlás-játékosai minden nap elmennek Puskás Ferenc szobra előtt, az edzőközpont főbejáratánál.

Florentino Pérez és Szijjártó Péter négyszemközti megbeszélésén szóba került, hogy bár az idén a koronavírus-járvány miatt elmaradt, de a Real Madrid ificsapata ezután is mindig eljön a Puskás-Suzuki-kupára – ahogy 2008 óta minden évben. Továbbá az is, hogy a világhírű klubelnök nem feledi: a számára személyesen is kiemelkedően fontos, ma már minden kontinensen, számos országban működő szociális sportiskolai program Európában először Magyarországon indult el, a 2011–12-es tanévtől, a felcsúti Puskás Akadémia jóvoltából.

Szijjártó Péter és Florentino Pérez megkoszorúzta Puskás Ferenc szobrát (Fotó: KKM/Borsos Mátyás)

Szijjártó Péter a Nemzeti Sportnak elmondta, hogy meghívta Puskás egykori klubjának elnökét a Puskás Arénában létesítendő Puskás Múzeum jövőre esedékes megnyitójára.

A koszorúzáson részt vett Emilio Butragueno, a Real Madrid volt sztárjátékosa, jelenlegi nemzetközi igazgató, Szöllősi György, a Nemzeti Sport főszerkesztője, a Puskás-ügyek hivatalos nagykövete és Odrobina László, Magyarország madridi nagykövete is.

Puskás Ferenc szobrát Florentino Pérez és Puskás Ferencné leplezte le 2013. október 24-én.

A szerdai koszorúzásról a Real Madrid és a vezető spanyol sportnapilap, a Marca is beszámolt a hivatalos honlapján.

A Real Madrid honlapján (Forrás: realmadrid.com)

 

A Marca honlapján (Forrás: marca.com)

 


 

2020.10.24 20:55:59

Spanyol labdarúgás BODNÁR ZALÁN

NS-VÉLEMÉNY. Ronald Koemannak máris küzdenie kell a bizalmatlansággal.

2020.10.24 11:53:36

Spanyol labdarúgás T. D.

Zidane még mindig veretlen a Camp Nouban • Nézők nélkül is remek meccset játszottak a felek.

2020.10.19 09:36:17

Spanyol labdarúgás SMAHULYA ÁDÁM

A Barca-öregfiúk főnöke szerint a keddi meccs remek alkalom a közös klasszisok felidézésére.

2020.10.19 09:52:46

Spanyol labdarúgás SZELI MÁTYÁS

Rég volt ilyen ígéretes saját nevelésű tehetsége a gránátvörös-kékeknek, mint a 17 éves támadó.

2020.10.17 13:20:35

Spanyol labdarúgás nemzetisport.hu

Gyengén futballoztak a katalánok, 11-esből szerzett góllal nyert a hazai csapat.