Real Madrid: Ki kell vizsgálni az Év edzője szavazást - Valdano

Vágólapra másolva!
2013.03.22. 14:10
Jorge Valdano, a Real Madrid labdarúgócsapatának korábbi igazgatója a Cadena SER rádióadó El Larguero című műsorának nyilatkozva elmondta: a Nemzetközi Labdarúgó-szövetségnek (FIFA) ki kellene vizsgálnia az Év edzője szavazást, mivel többen is jelezték, hogy a blancók edzőjére, José Mourinhóra szavaztak, a voksukat azonban mégis a spanyol válogatott szövetségi kapitánya, Vicente del Bosque kapta.

„A nyilatkozatok alapján mindenképpen ki kellene vizsgálni az ügyet a FIFA-nak. Bizonyítsák be, hogy a szavazás tisztességesen zajlott” – nyilatkozta Valdano a spanyol rádiónak.Valdano a spanyol rádiónak.

Mint ismert, hatalmas botrányt kavart, hogy többen is – köztük például a macedón válogatott csapatkapitánya, Goran Pandev, valamint Gabon szövetségi kapitánya, Paulo Duarte – jelezték az Év edzője választás után, hogy a portugál szakemberre szavaztak, azonban voksukat mégis Vicente del Bosque kapta. Korábban az érintett Mourinho is megszólalt az ügyben, és elmondta, nem véletlenül nem jelent meg a gálán.

„Hogy megbántam-e a januári gála kihagyását? Nem, ez volt a helyes döntés. Többször is felhívtak előtte, két vagy három ember is azt mondta, hogy rám szavazott, mégis egy másik jelöltnél jelent meg a voksa, ezért úgy döntöttem, inkább nem megyek” – mondta korábban a Recordnak José Mourinho.

A FIFA az esetre válaszolva nyilvánosságra hozta a macedón csatár szavazatát (lásd alább), így bizonyítva, hogy a spanyol válogatott szövetségi kapitányára szavazott, Mourinho és Duarte nyilatkozatára azonban nem reagált.

„Úgy gondolom, túl nagy különbséggel nyert Del Bosque ahhoz, hogy a végeredmény befolyásolásáról beszélhessünk. Kétlem, hogy kétszáz szavazatot sikerült volna manipulálni” – zárta nyilatkozatát Valdano.

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik