Real Madrid: kapusfronton is megütközhetnek a Barcával

Vágólapra másolva!
2013.01.25. 13:38
Iker Casillas sérülése miatt már csak napok állnak a spanyol Real Madrid labdarúgócsapatának rendelkezésére, ha kapussal akarja megerősíteni a keretét. Hivatalosan még senki sem formált véleményt a dologgal kapcsolatban – van most bajuk enélkül is éppen elég, gondoljunk a Mourinho-ultimátumra –, de a találgatás már most megindult a lehetséges pótlási megoldásokat illetően. Már csak azért is, mert érezhető az újabb versenyfutás a Barcelonával. Amire egy hónapja kevesen számíthattak: ezúttal a kapusokért.

Amint arról beszámoltunk: a csapatkapitány törött, majd műtött keze miatt két hónapig harcképtelen. Amíg a madridiak rövid távú helyettesítésben gondolkodnak, addig a honi rivális Barcelonánál a hosszúban: Víctor Valdésnak és José Pintónak is lejár jövőre a szerződése. Előbbi már most kijelentette, hogy nem hosszabbít, míg a cseréje meg jövőre már 39 éves lesz. Nem csodálkozhatunk: találunk átfedéseket. Amint arról beszámoltunk: a csapatkapitány törött, majd műtött keze miatt két hónapig harcképtelen. Amíg a madridiak rövid távú helyettesítésben gondolkodnak, addig a honi rivális Barcelonánál a hosszúban: Víctor Valdésnak és José Pintónak is lejár jövőre a szerződése. Előbbi már most kijelentette, hogy nem hosszabbít, míg a cseréje meg jövőre már 39 éves lesz. Nem csodálkozhatunk: találunk átfedéseket.

A madridi As sportnapilap mai kiadásában számba vette a lehetséges jelölteket. Andrés Fernández az Osasunából, míg Roberto Jiménez a Zaragozából került képbe – mellettük szól, hogy naprakészek a spanyol viszonyokból, mindketten azonnal bevethető, rutinos hálóőrök. Egyaránt 26 évesek. Rajtuk kívül név szerinti kiemelést kapott Julio César: a QPR 33 éves brazilja az Internél dolgozott már korábban Mourinhóval, ami aligha számít rossz ajánlólevélnek. Rajta kívül ott van a 20 esztendős német Marc-André ter Stegen, aki a Mönchengladbach ígérete, nem mellékesen a Barca egyik kiszemeltje.

A párhuzam viszont ezzel még nem ért véget, hiszen a katalánokkal kapcsolatban is felmerültek már új emberek, a holland Maarten Stekelenburg és az orosz Igor Akinfejev személyében.

A Realban most Antonio Adán számít első számú kapusnak, míg a cseréje Jesús Fernández lesz, ha a helyzet nem változik, vélhetően két hónapon át.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik