Real Madrid: Casillas keze eltört, két hónapra kieshet

Vágólapra másolva!
2013.01.24. 12:11
null
Arbeloa és Casillas szerencsétlen mozdulata (Fotó: marca.com)
Rossz hír a Real Madrid és a spanyol labdarúgó-válogatott szimpatizánsainak: a tüzetes orvosi vizsgálatok bal kezén törést állapítottak meg Iker Casillasnál, akire két hónapos kényszerpihenő várhat.

Mint tegnap beszámoltunk róla: a Valencia elleni Spanyol Kupa-negyeddöntő visszavágóján a 16. percben egy szöglet után Casillas és Álvaro Arbeloa együttesen akart felszabadítani, amelynek az lett a vége, hogy a védő épp akkor rúgott a labda felé, amikor a kapus már nyúlt érte.

A kapus sérülését már Valenciában ellátták,
így érkezett a madridi vizsgálatra
A kapus sérülését már Valenciában ellátták, így érkezett a madridi vizsgálatra

Casillas kesztyűjét ledobva azonnal jelezte, hogy baj van, háromperces ápolás után cserét kért, és átadta a helyét Antonio Adánnak.

A madridiaknak a bajnokságban kevés esélyük van címük megvédésére – José Mourinho szakvezető már le is mondott erről, hiszen a harmadik helyen állva a 20. fordulót követően tizenöt pontos hátrányban vannak a listavezető Barcelonával szemben –, viszont elődöntősök a Spanyol Kupában, míg a Bajnokok Ligájában várják az angol Manchester United elleni nyolcaddöntőt.

A marca.com szavazásán arra kíváncsi, hogy olvasói szerint a téli átigazolási időszakban szükséges-e Casillas pótlása, vagy Adán megoldja a nehéz feladatot. A Spanyol Kupa elődöntője – van esély arra, hogy a Málaga elleni idegenbeli visszavágót 2–2-ről kezdő Barcelona lesz az ellenfél – mellett a BL-ben a nyolcaddöntőn túl az április eleji negyeddöntő is veszélybe kerülhet. És hiába marad kevés esély a címvédésre a bajnokságban, március elején fogadják a Barcát, az el Clásicónak pedig akkor is nagy tétje van, ha már éppen nincs.

Nos, a szavazók 57 százaléka úgy véli, gyorsan rutinos pótlás után kell nézni, 43 százalékuk viszont megbízik a 25 éves hálóőrben, aki mindössze 17 meccsen – hat bajnoki, hét Spanyol Kupa és négy BL – szerepelt a felnőttek között. Akik esetleg rutintalansága miatt aggódnak, azoknak jusson eszébe Casillas esete, aki hasonló körülmények között került be a nagyok közé, igaz, fiatalabban. A mai napig ő a legfiatalabb hálóőr, aki BL-döntőben védhetett.

CSAPATTÁRSA TÖRTE EL CASILLAS KEZÉT

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik