B. L. 2020.07.09 16:57 Frissítve: 2020.07.10 11:53

Real Madrid: jöhetnek az ajánlatok Luka Jovicsért! – sajtóhír

Kifelé áll a szénája Madridból Luka Jovicsnak, a Real szerb támadójának – legalábbis erről számolt be csütörtökön a Marca.

Luka Jovics eddig nem lopta be magát a madridiak szívébe (Fotó: AFP)

A 22 éves szerb futballista remek előző idénye után tavaly nyáron 60 millió euróért érkezett az Eintracht Frankfurttól, hogy rövid távon Karim Benzema ideális kiegészítője, hosszú távon pedig utódja legyen a csatársorban.

Nos, ha most akarnánk mérleget vonni, akkor a „kísérlet” csúfos bukással zárulna. Jovicsnak eddig csupán két gólja és két gólpassza van 25 meccsen, és ez még akkor is borzasztóan karcsú, ha hozzávesszük, hogy csupán 770 játékperc jutott neki, a bajnokságban konkrétan 391 alatt jött neki össze a 2+1.

Ez önmagában problémaforrás, olyannyira, hogy a Real már korábban is a kölcsönadáson gondolkodott, de a Marca szerint a végleges eladást sem zárják ki a madridiak.

Emellé jönnek a pályán kívül ügyei… Az még hagyján, hogy a koronavírus-járvány miatti tilalmat megszegve március 18-án hazautazott Belgrádba – itt azért még bőven lehet azzal érvelni, hogy két nappal később bejelentette párjával, hogy gyermeket várnak, és nyilvánvalóan nem akarta kedvesét hosszú hetekre, hónapokra távol tudni. 

Ezt követően viszont Szerbiában is elhagyta a karantént, ami miatt szabadkoznia kellett, az sem segítette ügyét, hogy májusban otthoni edzés közben a jobb lábában eltörött egy csont, ami miatt hét hétre kidőlt, majd nem sokkal később az derült már ki, hogy valójában nem is Madridban, otthoni edzés közben, hanem Belgrádban egy falról leesés közben sérült meg, és ezt követően is edzett… 

Júniusban egy közös kerti sütögetés miatt került a hírekbe, szerdán pedig azzal, hogy házi karanténba kellett vonulnia, mert találkozott egyik barátjával, akiről később kiderült, hogy elkapta a vírust.

Az eredmény negatív lett, de a spanyol kormány rendelkezése szerint egyelőre nem edzhet a társaival, ez pedig az utolsó csepp lehetett a pohárban a Real Madridnál, mert most már a végleges eladásától sem zárkóznak el.

Zinédine Zidane, a királyi gárda vezetőedzője csütörtök délután sajtótájékoztatót adott a spanyol média képviselőinek. A francia trénert megkérdezték Jovics helyzetéről is, mire azt felelte, a csatár valóban nem játszott sokat, de még fiatal, s számítanak rá a következő idényben is.

2020.08.05 12:49:08

Spanyol labdarúgás T. D.

A visszavonuló kapusklasszisnak többek között Gianluigi Buffon és Oliver Kahn is üzent.

2020.08.02 22:06:38

Spanyol labdarúgás BACSKAI JÁNOS

NYÁRI TRANSZFERSOROZAT. A királyi klubban ketyeg az egyik legkegyetlenebb óra, a biológiai, a kiszemeltek zöme francia.

2020.07.21 19:38:24

Spanyol labdarúgás MONCZ ATTILA

ALAPVONAL. „Nem én vagyok a legjobb edző, és nem én vagyok a legjobb taktikus. De vannak más jó tulajdonságaim. Szenvedélyes és motivált vagyok, ez a kettő sokkal többet ér.”

2020.07.19 16:34:08

Spanyol labdarúgás BACSKAI JÁNOS

Iksszel búcsúzott a La Liga új bajnoka, Benzema nem lett gólkirály, a Leganésnek két ziccere volt a végén.

2020.07.19 16:33:16

Spanyol labdarúgás BACSKAI JÁNOS

És gólkirály lesz az argentin ász, hacsak meg nem táltosodik Benzema a Real kilenckor kezdődő mérkőzésén.