Real Madrid: Félidőben tudtuk meg, hogy Cserisev eltiltott lehet – Benítez

Vágólapra másolva!
2015.12.03. 07:56
null
Cserisev lejön, Benítez arca nem felhőtlen (Fotó: Reuters)
Rafa Benítez, a Real Madrid labdarúgócsapatának vezetőedzője a Cádiz ellen 3–1-re megnyert spanyol Király-kupa-mérkőzés után kérdések sorát kapta azzal kapcsolatban, hogy miért küldte pályára az orosz Gyenyisz Cserisevet, aki még az előző szezonban, a Villarrealnak kölcsönadott játékosként kapott három sárga lapot, így kupaeltiltást szedett össze. A válasz: mert egyszerűen senki sem tudott erről.

„A klub nem tudott arról, hogy Cserisev eltiltott lehet. A spanyol szövetség és a Villarreal sem tudatott velünk semmit. Semmit sem tudtunk, és amikor meghallottuk a hírt, azonnal le is cseréltük. A félidőben kaptuk az információt, miszerint lehet, hogy Cserisev el van tiltva, és ezt követően jóhiszeműen jártunk el, azonnal lecseréltük” – mondta Benítez.

„Ennyi a mondandóm erről az ügyről. Nagyszerű meccsünk volt, nyertünk, elégedett vagyok az eredménnyel és azzal, amit a csapat mutatott a pályán. Csak erről szeretnék beszélni, a többi nem feltétlenül rám tartozik” – tette hozzá.

A nemzetközi kapcsolatokért felelős igazgató, Emílio Butragueno megerősítette Benítez szavait: elmondása szerint a Real Madrid nem kapott sem a szövetségtől, sem a Villarrealtól értesítést Cserisev eltiltásáról. A különös, hogy elvileg az együttes technikai delegátusa, Chendo sem tudott semmiről, így a Cádizban tartózkodó vezetők a riasztás után heves telefonálgatásba kezdtek, majd a szünetben jeleztek Beníteznek… Egy ilyen nagy stábot foglalkoztató élklubnál legalábbis furcsa, hogy senkinek nem volt tudomása az eltiltás tényéről.

Cserisev az előző idényben kölcsönjátékosként a Villarrealban begyűjtött három sárga lapot a sorozatban (a Real Sociedad, a Getafe és a Barcelona ellen), az ezért járó eltiltását pedig a következő Király-kupa-mérkőzésén kellett volna letöltenie, amely a mostani Cádiz–Real Madrid találkozó volt – a Villarreal színeiben kapott harmadik sárgája óta ugyanis ez volt aktuális csapata első Király-kupa-meccse.

A Spanyol Labdarúgó-szövetség szabályai szerint a jogosulatlanul pályára küldött futballista csapatát kizárhatják a sorozatból, a Real Madridnál tehát izgulhatnak, mi lesz a döntés. Az Osasunát mindenesetre ilyen hibáért zárták ki a Király-kupából a mostani évadban.

A legfrissebb hírek ugyanakkor arról szóltak, hogy az előző idényből áthozott sárga lapos eltiltásokat az új szezon harmadik fordulója után eltörlik, s ez már a negyedik kör a Király-kupa jelenlegi kiírásában.

A versenybizottságnak nem kötelessége eljárást indítani az ügyben, ám ha a Cádiz hivatalos panasszal él a jogosulatlan szerepeltetés miatt, akkor a fegyelmi szabályzat 76. pontja alapján a Real valószínűleg a kizárás sorsára jut. Márpedig a cádiziak ezt megteszik.

Elnökük, Manuel Vizcaíno jelezte: a klub eljárás megindítását kéri a blancók ellen.

„A Real Madriddal kitűnő a kapcsolatunk, a két klub között remek a viszony, de kénytelenek vagyunk rámutatni a jogosulatlan játék tényére” – közölte.

LABDARÚGÁS, SPANYOL KIRÁLY-KUPA
A NYOLCADDÖNTŐ
BE JUTÁSÉRT, 1. MÉRKŐZÉSEK
Cádiz (III.)–Real Madrid 1–3 (K. Márquez 88., ill. Cserisev 3., Isco 66., 74.)

KORÁBBAN JÁTSZOTTÁK
Barakaldo (III.)–Valencia 1–3 (Arroyo 16., ill. Cancelo 19., Gaya 65., Parejo 91.)
Logronés (III.)–Sevilla 0–3 (Coke 12., Krohn-Dehli 38., Immobile 57.)
Almería (II.)–Celta Vigo 1–3 (Pozo 44., ill. Aspas 16., 35., Guidetti 73.)
Betis–Sporting Gijón 2–0 (Vadillo 47., Vargas 92.)
Llagostera (II.)–Deportivo La Coruna 1–2 (Juanjo 22., ill. Cartabia 60., Riera 73.)
Rayo Vallecano–Getafe 2–0 (Bangoura 6., Ebert 27.)

A NYOLCADDÖNTŐBE JUTÁSÉRT, VISSZAVÁGÓ
Barcelona–Villanovense 6–1 (D. Alves 4., Sandro 21., 31., 69., Munir 51., 76., ill. Juanfran 29.)
Továbbjutott:
a Barcelona, 6–1-es összesítéssel

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik