Király-kupa: a visszavágó sima volt – 16 között a Barca

Vágólapra másolva!
2015.12.02. 21:53
null
Sandro ezúttal bizonyította, hogy lehet rá számítani (Fotó: Action Images)
Az FC Barcelona bejutott a legjobb 16 csapat közé a spanyol Király-kupában, miután a visszavágón 6–1-re legyőzte a harmadosztályú Villanovensét, amely az első mérkőzésen még tartotta a lépést a katalánokkal.

Azt azért nem lehet mondani, hogy a Masip – Dani Alves, Bartra, Vermaelen, Mathieu – Adriano, Mascherano, Samper – Aitor, Sandro, Munir tizenegy a Barcelona történetének legerősebb kezdőcsapata volna – mégis elegendő volt a továbbjutáshoz. A nagyon sima továbbjutáshoz.

Bár a Villanovense elleni első meccsen gól nélküli döntetlent játszottak egymással a csapatok, a visszavágón az egyértelmű Barcelona-fölény gólokban is megmutatkozott.

Dani Alves már a 4. percben megadta az alaphangot, nem is akármilyen góllal. A brazil hátvéd vagy harmincról eresztett meg egy védhetetlen bombát. Jegyezzük meg, igazából csak José Carríon kapus számára volt ez védhetetlen.

A rutinos jobbhátvéd gólja után ezúttal a fiatalok is bizonyítottak, Sandro triplázott, Munir pedig két gólt szerzett a találkozón. Előbbi első találatánál szintén a vendégek kapusa működött közre, tökéletes gólpasszt adott a Barca támadójának…

Ezután Juanfran ugyan szépített, de valós esélye nem volt a Villanovensének a továbbjutásra. A szünetig megszületett az első „önerős” Barca-gól is: Sandro a katalánoktól már megszokott remek összjáték után talált be.

A második félidőben az említett Munir egyszer fejjel, egyszer pedig egy szép tekeréssel vette be a vendég kaput. Sandro pedig jókor volt jó helyen, így a gyakorlatilag belé rúgott labdát tudta tíz méterről a kapuba helyezni. És máris ünnepelhette mesterhármasát. A vége 6–1 lett.

Érdekesség, hogy az utolsó 15 percben emberhátrányban játszott a Barcelona, mert a megsérülő Mathieu helyére senkit sem hozott be Luis Enrique vezetőedző, pedig volt még két cserelehetősége. A szakember Andrés Iniestát, Neymart és Luis Suárezt sem akarta bevetni az ekkorra már rég eldőlt találkozón.

SPANYOL KIRÁLY-KUPA
A NYOLCADDÖNTŐBE JUTÁSÉRT, VISSZAVÁGÓ

Barcelona–Villanovense 6–1 (D. Alves 4., Sandro 21., 31., 69., Munir 51., 76, ill. Juanfran 29.)
Továbbjutott:
a Barcelona, 6–1-es összesítéssel

1. MÉRKŐZÉSEK
Cádiz (III.)–Real Madrid 1–3
(K. Márquez 88., ill. Cserisev 3., Isco 66., 74.)
Barakaldo (III.)–Valencia 1–3(Arroyo 16., ill. Cancelo 19., Gaya 65., Parejo 91.)
Logronés (III.)–Sevilla 0–3(Coke 12., Krohn-Deli 38., Immobile 57.)
Almería (II.)–Celta Vigo 1–3(Pozo 44., ill. Aspas 16., 35., Guidetti 73.)
Betis–Sporting Gijón 2–0(Vadillo 47., Vargas 92.)
Llagostera (II.)–Deportivo La Coruna 1–2(Juanjo 22., ill. Cartabia 60., Riera 73.)
Rayo Vallecano–Getafe 2–0(Bangoura 6., Ebert 27.)

1. MÉRKŐZÉSEK – KEDDI EREDMÉNYEK
Reus Deportiu (III.)–Atlético Madrid 1–2 (Fran Carbia 30., ill. Vietto 36., Saúl Níguez 63.)
Leganés (II.)–Granada 2–1

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik