Real Madrid: egyelőre vége a bevásárlásnak, most eladni kell

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2019.06.21. 08:27
null
Eden Hazard már Madridban, de meddig kell várni újabb érkezőre? (Fotó: AFP)
A spanyol Marca értesülései szerint júliusig biztosan, sőt talán augusztusig kell várni arra, hogy a Real Madrid újabb játékost szerződtessen a nyári átigazolási időszakban.

 

Ennek oka, hogy a klub nagyon erősen kezdett a piacon, már öt játékos szerződtetését is bejelentette. Egyrészt a kerete 36 fősre növekedett, másfelől, ha újabb játékosokat akar vásárolni, ahhoz a FIFA pénzügyi fair play szabálya miatt jelentős bevételre is szüksége lesz.

A Real már bemutatta öt új szerzeményét, Eden Hazard-t (100 millió euró, ami 150-re is nőhet), Luka Jovicsot (60 millió), Ferland Mendyt (48 millió), Eder Militaót (50 millió) és Rodrygót (45 millió), akiknek az összértéke meghaladja a 300 millió eurót.

A madridi As korábban írt arról, hogy ha Zinédine Zidane kiszemeltjét, Paul Pogbát is szerződtetni kívánja a Real, ez az összeg 400 millió euró fölé növekszik, de a pénzügyi fair play miatt ehhez 300 millió euró értékben el is kell adni játékosokat, hiszen a két oldal különbsége nem lehet több 100 millió eurónál.

Tehát mielőtt Pogba érkezése szóba kerülhetne, a játékoskeret szűkítését kell megoldani, méghozzá eladásokkal.

Az akció nem indult rosszul, Marcos Llorentéért 40 millió eurót fizet az Atlético Madrid. A Marca szerint a klub vezetősége biztosra veheti, hogy további 120 milliót keres James Rodríguez, Raúl de Tomás és Mateo Kovacic eladásán. Jamesért 40 milliót kérnek a Napolitól, De Tomásért 25-öt a Benficától, Kovacicért pedig 55-öt a Chelsea-től.

Rajtuk kívül távozhat Martin Ödegaard a Leverkusenhez, Theo Hernández pedig Nápolyba, de náluk nem írt összeget a Marca, hiszen az esetükben kölcsönadás is lehetséges. Isco, Dani Ceballos, Nacho és Lucas Vázquez is távozhat a nyáron, és nagy bevételre számítanak Gareth Bale esetleges eladásából, de ehhez az is kellene, hogy egy klub mélyen a zsebébe nyúljon – a walesi ügynöke is csak végleges eladást tud elképzelni, és ha ez megvalósul, könnyebb lesz Pogba megszerzése is.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik