Real Madrid: Egy futballista sem ér százmillió eurót - Zidane

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2013.09.09. 09:04
null
Zidane (balra) a saját tapasztalataiból okulva segítheti Bale madridi beilleszkedését (Fotó: Reuters)
Ritkán szólal meg a nyilvánosságot úgy általában kerülő francia Zinedine Zidane, ám ahogyan az ilyenkor lenni szokott: mindig van tartalom abban, amit mond. Most például a walesi Gareth Bale 100 millió eurós vételárával kapcsolatban mondta azt, hogy ennyi pénzt egyik futballista sem ér. Mint ahogyan ő sem ért tíz évvel ezelőtt 75 millió eurót...

 

„Tíz évvel ezelőtt értem hetvenöt millió eurót fizettek, de én már akkor is jeleztem, hogy egyetlen futballista sem ér ennyit – mondta a szerénységéről is ismert korábbi játékmester, aki jelenleg Carlo Ancelotti segítőjeként tagja a Real Madrid szakmai stábjának. – Ma viszont még inkább azt kell mondjuk, hogy egyetlen játékos sem ér ennyi pénzt. A két klub viszont ennyiben állapodott meg egymással, senki más nem kényszerítette őket erre. Ez a futball része, még akkor is, ha sajnos felfoghatatlan az, hogy manapság hogy lehet ilyen sokat fizetni.”

A franciák egykori világklasszisa szerint senki és semmi sem mondhat ítéletet Florentino Pérez fölött, csakis az idő. Az dönti ugyanis majd el, hogy a klubelnök jó befektetést csinált a walesi megvételével – úgy anyagilag, mint szakmailag – vagy sem.

„Biztosan az én feladatom lesz beszélni vele arról, hogyan tud játszani úgy, hogy ez a teher és az elvárások ne nyomják agyon. Elképesztő lehetőségek vannak benne, de persze még mindig akadnak javításra várók is.”

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik