Real Madrid: „Benítez a 4. opció volt, ők nemet mondtak…”

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2016.01.26. 20:22
Ramón Calderón, a Real Madrid korábbi elnöke elárulta, a blancók kispadjáról nemrég menesztett Rafa Benítez csupán a negyedik opció volt a vezetőedzői pozícióra, ám előtte mindenki nemet mondott.

A Real Madridot immár Zinedine Zidane irányítja, ám Rafa Benítez rövid madridi időszaka még mindig témát szolgáltat a spanyol fővárosban.

Most Ramón Calderón, a királyiak korábbi elnöke árult el egy „titkot”.

„Beníteznek esélye sem volt a »túlélésre«, ő csak kényszerűségből érkezett, csak a negyedik opció volt a kispadra. Elsőként José Mourinhót szerették volna visszacsábítani, ám ő azt mondta, túl korai lenne a visszatérés. Aztán Joachim Löw volt a kiszemelt, ám ő is nemet mondott. Jürgen Klopp volt az utolsó reményük, de a másik német sem bólintott, ő Angliába vágyott. Tudták, hogy Benítez nem passzol a Realhoz, de nem maradt más opció…” – mondta az Omnisportnak Calderón, aki 2006 és 2009 közt volt a madridiak első embere.

„Zidane helyzete sem sokkal könnyebb, hiszen neki nincs edzői tapasztalata, másfél évig vezette a második csapatot a harmadosztályban, ez messze nem elég. Őt azonban segíti a futballmúltja, pontosan tudja, hogy kell kezelni a szupersztárokat, és mindenki tiszteli” – tette hozzá Calderón.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik