Madridban nyert és élre állt a Barcelona

Vágólapra másolva!
2011.12.10. 21:36
null
Megint nagy küzdelemre van kilátás az el clásicón (Fotók: Reuters)
Címkék
A spanyol élvonalbeli labdarúgó-bajnokság (Primera División) 16. fordulójának rangadóján a címvédő Barcelona idegenben 3–1-re nyert az összecsapás előtt még listavezető Real Madrid ellen. A fővárosiak így átadták vezető helyüket a tabellán a náluk egy mérkőzéssel már előrébb járó, de őket pontszámban most beérő katalánoknak. A Real Madrid második vereségét szenvedte el a bajnokságban, hazai pályán hat győztes csatát követően az elsőt. A Barcelona tizenegyedik sikerét aratta, hetedik idegenbeli fellépésén a harmadikat.
Benzema juttatta vezetéshez a Realt az 1. percben
Benzema juttatta vezetéshez a Realt az 1. percben

Hideg zuhany! A madridiak rögtön a középkezdést követően letámadtak, a vendégcsapat hátul kezdett el adogatni, próbált jegelni. Víctor Valdés azonban rossz megoldást választott, indítását Ángel Di María fülelte le.

Az argentin szélső azonnal akciót kezdeményezett, majd Mesut Özil lövését is blokkolta Sergio Busquets, ám utóbbinál is ellenfélhez pattant a labda, ami így lett jó a gólvonaltól hat méterre helyezkedő, üresen hagyott Karim Benzemának.

A katalán védőknek nem volt idejük és lehetőségük visszazárni, a francia center pedig fordulásból nem hibázott. Mindössze 22 másodperc kellett a gólhoz! Víctor Valdés kínjában mosolyogva maradt ülve a földön (1–0).

A kezdeti sokkra hamar reagált a Barcelona, de játékosai ezúttal kevesebbet dajkálták a labdát, és a tempót is inkább gyorsították, mintsem lassítottak azon. A megszokottnál több volt a mélységi passz, kevesebb az oldalirányú. Lionel Messi szólója okozott zavart először a madridi kapu előtt, erre Benzema fejesével válaszolt a Real.

Mourinho visszafogottan tekintette meg az első félidőt
Mourinho visszafogottan tekintette meg az első félidőt

Előnye tudatában annyira már nem strapálta magát a letámadással a Madrid, mint a kezdés után, spóroltak az erővel a fővárosiak. Támadói viszont a félpálya közelébe szigorúan és fegyelmezetten visszazártak, így a katalán akciók nehezen bontakoztak ki. Azokat lényegében csírájukban megfojtotta a Real.

A 25. percben Cristiano Ronaldo növelhette volna a „blancók” előnyét, de a Benzema által előbrusztolt passzt a balösszekötő helyéről, igazítás nélkül a bal felső mellé durrantotta a tizenhatosról. Pedig ha lett volt szíve – mert a szeme és a lába adva van hozzá –, tol egyet a labdán, hogy a jobb szélen ólálkodó Di María abszolút ziccerbe kerülhessen.

Iniesta kevergeti Coentrao lábait
Iniesta kevergeti Coentrao lábait

A 30. percben aztán villantak a vendégek. Kezdőkörös passzolgatás után Messi robbantott, középen kapura tört, majd kiugratta a balról középre beinduló, keresztbe mozgó Sánchezt. A villámgyors chilei bravúros mozdulattal a picit szűk passznál maga elé tette a labdát – lendülete nem tört meg –, majd közvetlen Pepe és Fábio Coentrao vigyázó szemei előtt 17 méterről, középről kilőtte a kapu jobb alsó sarkát (1–1).

A kapott gól után az előnyét elveszítő Real megtartotta fegyelmezett hadrendjét, szokás szerint a Barcelona jobb volt ellenfelénél a labdabirtoklásban. Viszont védőit zavarba lehetett hozni – magas és vizes volt a fű –, nem jöttek úgy a labdák. Így viszont a karmestereknek kicsit hátrábbról kellett indítaniuk a szervezést. A két védelem nem válogatott az eszközökben, ha szerelésre került a sor, bizony keményen odaléptek. Az eredmény a szünetig nem változott, a felek többnyire fennakadtak a szűrőn. A mezőnyből egyedül Cristiano Ronaldo tűnt el, de ő nagyon…

Sánchez egyenlített
Sánchez egyenlített

A szünet után egy határozottabb elképzeléssel pályára lépő Barcelona futott ki a gyepre. A vendégek oldalt tartották a labdát, így nyitva középen területet, ott aztán villámgyorsan kapura törtek.

Az 52. percben aztán átvették a vezetést a vendégek. Bal oldalon bontakozott ki a Barca-akció, és felszabadulni látszott a kapu, Xavi azonban máshogy gondolta, és 25 méterről, kapásból ráfordult a lövésre.

A labda veszélyesen suhant, ki tudja, hol kötött volna ki, de a blokkolni szándékozó Marcelóban elakadt, és a madridi kapu felé pörgött. Iker Casillas bravúrral még utánanyúlt, de már csak a gólvonal mögött érte utol a kapufáról bepörgő labdát. Öngól! (1–2)

Kemény  belépők tarkították a rangadót
Kemény belépők tarkították a rangadót

A madridi gépezet picit csikorgott ezekben a percekben, a középpálya már nem tudott olyan hatékonyan szűrni, védőit pedig zavarba lehetett hozni. Víctor Valdés sietett a házigazdák „segítségére”, de eladott labdájánál a visszazáró Gerard Piqué az utolsó pillanatban érkezett, mielőtt nagyobb lett volna a gond.

Madridi oldalon érett a csere, végül első frissítésként Kaká érkezett, a brazil a keveset mutató Özil helyére állt be, majd nem sokkal később Lassana Diarrát váltotta Sami Khedira.

A 64. percben Cristiano Ronaldo ajtó-ablak helyzetben hibázott – egy bal oldali beadásnál nézte meg okosan a sarkot, csak mellébólintott –, ráadásul mögötte két társ érkezett, a katalán védelem csak asszisztált. Fél perccel később nőtt a vendégek előnye.

Újabb Barca-siker született Madridban
Újabb Barca-siker született Madridban

Sánchez gyorsított fel középen, tempóját nem tudták felvenni. A 65. percben kibontakozó akciónál Messi a jobb szélen érkező Alveshez játszott, aki a hosszúra ívelt. Ott az érkező Cesc Fabregas megelőzte Coentraót, és bevetődve a jobb kapufánál a hosszúba fejelt (1–3).

A fáradt és kétgólos hátrányba kerülő fővárosiak védői egy-két belépőnél inkább a babára, mint a labdára mentek, de az indulatok nem szabadultak el. Egyre nyomasztóbbá vált a Barcelona fölénye. A házigazdák ritkán kerültek helyzetbe, a vendégek meg immár ráértek a labda dajkálására, és vártak a kínálkozó alkalomra, hogy lecsaphassanak.

Az viszont hiába érkezett el párszor, újabb gólt már nem sikerült szerezniük a vendégeknek, igaz, kis szerencsével meglehetett volna, hiszen közel jártak a negyedik találathoz. A motivációs gondokkal küzdő madridiak egyre kevésbé hittek már a pontmentésben, a felzárkózásban. Egy akciótól eltekintve nem tudtak gólveszélyt csak sejtető helyzetet kidolgozni.

A hosszabbítás utolsó pillanatai azért csak hoztak egy kis kakaskodást, a mérkőzésen kihagyott két helyzetén kívül semmit sem mutató, labdával sem találkozó Cristiano Ronaldo a sorfalba vágta a labdát.

(KRASZ EMIL)

REAL MADRID–BARCELONA 1–3

PRIMERA DIVISIÓN
16. FORDULÓ
Real Madrid–Barcelona 1–3 (Benzema 1., ill. Sánchez 30., Marcelo 52. – öngól, Fabregas 65.)
KORÁBBAN
Betis–Valencia 2–1 (Castro 91., 93., ill Dorado 66. – öngól)
Levante–Sevilla 1–0 (Nano 57.)
AZ ÁLLÁS
1. Barcelona 16 11 4 1 50–8 +42 37
2. Real Madrid 15 12 1 2 50–13 +37 37
3. Valencia 15 9 3 3 24–16 +8 30
4. Levante 15 9 2 4 24–17 +7 29
5. Sevilla 15 6 6 3 16–11 +5 24
6. Málaga 14 7 2 5 19–19 0 23
7. Osasuna 14 5 6 3 18–26 –8 21
8. Atlético Madrid 14 5 4 5 21–21 0 19
9. Athletic Bilbao 14 4 6 4 20–17 +3 18
10. Espanyol 14 5 2 7 11–17 –6 17
11. Rayo Vallecano 15 4 4 7 16–22 –6 16
12. Granada 14 4 4 6 8–14 –6 16
13. Betis 15 5 1 9 15–22 –7 16
14. Real Sociedad 14 4 3 7 15–22 –7 15
15. Mallorca 14 3 6 5 13–20 –7 15
16. Villarreal 14 3 5 6 11–20 –9 14
17. Getafe 14 3 4 7 14–22 –8 13
18. Santander 14 2 6 6 10–20 –10 12
19. Sporting Gijón 14 3 3 8 12–24 –12 12
20. Zaragoza 14 2 4 8 12–28 –16 10
PERCRŐL PERCRE (Bacskai János)
90. perc Ezzel véget ért a mérkőzés, győzött a Barcelona.
90. perc Ronaldo szólózik, de felrúgják a kaputól 18 méterre. szabadrúgás. Némi lökdösődés, Keita főszereplésével, aztán CR eltalálja a sorfalban Pepét, mai formája alapján várható módon.
Ügyesen adogat hátul a Barca, elől a Real összetörve várja a megváltó sípszót.
90. perc Pepe kavargat, majd Alonso és Casillas is ment. Szöglet.
Három perc hosszabbítás.
89. perc Pedro áll be Iniesta helyére.
87. perc Iniesta ugratta ki Villát, aki túl önzetlen volt, mert 14 méterről is befelé passzolt középre balról, ahol Marcelo felszabadít éppen Iniesta elől. Aztán újra Iniesta kavargat, de bead, ahonnan az előbb lőtt, de Ramos újra közbelép.
86. perc Iniesta szerez labdát, összejátszik Messivel majd balról kiszorított helyzetből négy méterről lő, ám Casillas lábbal véd, majd a kipattanó utáni beadást Ramos menti zseniálisan.
85. perc Ronaldo tette ki balra a labdát középről a 16-osnál, kilenc méterről Higuaín lőtt ballal a jobb alsó fel, de Valdés leért, a labda pedig a túlsó kapufa mellett pattogott ki, fizikailag nehezen magyarázható ívben.
84. perc A várható David Villa, Sánchez cserére is sor kerül.
82. perc Kaká és CR is tanácstalan, majd egy jobb oldali beadást fejel ki az ötös bal sarkáról Puyol. aki mésfél éve nem veszített tétmérkőzést a Barca színeiben.
Érdekesség, hogy Tito Vilanova, a katalánok másodedzője, akinek még a Szuperkupa-mérkőzésen José Mourinho nyúlt bele a szemébe, először csatlakozott a kerethez a szerdai edzés folyamán. Minden bizonnyal sokan kíváncsiak lesznek kettejük újbóli találkozására.
81. perc Messi passzát menti Ramos zseniálisan Sánchez elől a 16-os előterében. Majd újra megteszi, ezúttal Iniesta elől.
80. perc Abidal ment Khedira elől a bal sarokban.
78. perc Fabregast Seydou Keita váltja. Árnyékcsatár helyet szűrő.
77. perc Puyol ment zseniálisan Kaká elől. Jó az öreg...
Közben megérkezett a harmadik gól videója is.
75. perc Alves ad be balról, öt méterről is mellé tud fejelni a Khedriát megelőző Xavi, amoda Higuita marad le milliméterekkel a Puyol mellől beadó Benzema keresztlabdájáról.
74. perc Iniesta ad a szemerkélő esőre tekintettel egy esernyőt Khedirának.
73. perc Fabio Coentrao töri el kis híján Iniesta lábát, de csak sárgát kap.
72. perc Alves tör előre és balra gurít, de Coentra becsúszva ment Xavi elől. Középen meg Pepe ment fejjel Messi elől.
70. perc Sergio Ramos csúszik oda az összes rendelkezésére álló lábbal Messinek, sárga.
Videó: tekintse meg a 2. gólt!
68. perc A születésnapos Gonzalo Higuaín jön be Di María helyére.
A derbin 1.1 milliárd euró, megközelítőleg 334 milliárd forintnyi játékoskeret csap össze egymással (és a két edző, José Mourinho és Pep Guardiola esetleges lelépési díjáról nem is beszéltünk). A hazai rész 531 millió eurót ér, a vendégeké 606.1 milliót.
Fabregas úgy játszott eddig, hogy tízből kilenc edző lecserélte volna. Még a félidőben.
66. perc Főleg így: Messi tette ki jobbra Sáncheznek, aki középre tekert, ahol a Coentraót megelőző Cesc Fabregas a bal sarokba fejel. 1-3
65. perc Ronaldo fejében maradt az Aranylabda: hat méterről teljesen tisztán csúnyán melléfejeli Alonso bal oldali beadását.
62. perc Pepe röpteti meg Messit, sárga, majd L. Diarra pánikszerűen elhagyja a gyepet, hogy Sami Khedira beállhasson.
62. perc Messi labdájával Sánchez ugrott meg a bal szélen, lő is kisodródott helyzetből, ám a rövidnél Casillas ment.
61. perc Lassana Diarra is besárgul, mondhatni közkívánatra. Mert megérdemelte.
60. perc Kaká kavargat a balon, de Puyolt kicselezi, ám Piqué jókor érkezik.
59. perc Diarra ezúttal Sánchezt borítja fel. Sárga nincs.
58. perc Fabregas lő az oldalhálóba lesről.
58. perc A semmit sem mutató Özil Kaká váltja.
58. perc Benzama teszi előre CR-nek, ő Özilt szöktetné, de Abidal visszaér és ment a kapu előtt tíz méterre.
56. perc Puyol blokkolja Benzema nyolcméteres lövését szögletre. A kornert Ramos fejeli vissza a hosszú ötös sarokról, de Piqué felszabadít.
55. perc Valdés hozza újra a frászt övéire egy borzalmas passzal, de Alves kisegíti és elsodorja a labdát a 16-os előtt Özil előtt.
53. perc Coentrao ment kétszer, majd Xavi lőtt 26-ról, középről, és a labda megpattant Marcelo lábán Casillas előtt, és a játékszer így a bal alsóba hullott. 1-2
51. perc Diarra dr. hajt végre kisebb műtétet Busquets térdén, nyújtott lábbal. Ha Détári kedvenc chileije vezetné a mérkőzést, már csak ő lenne ott a nézőkkel.
49. perc A szabad CR-é, aki a sorfalba durrant. A kipattanó után Alves borítja fel Pepét, szabadrúgás középről, 22-ről. Ezúttal laposan lő - Pepe bontotta meg neki a sorfalat - , de középre, így Valdés fogja.
47. perc Iniestát szereli Coentrao, majd Ronaldót vágja fel a másik 16-os előtt Gerard Piqué, sárga lapot érően.
46. perc Útjára indult a labda és vidáman tocsog a gyepen.
A félidőben 51-49 százalék arányban birtokolta a labdát a Real Madrid.
Sánchez Iván Zamorano után a második chilei, aki betalál egy Real-Barcán. Hogy kicsoda az a Zamorano? Ő.
Az elmúlt hét Mourinho-éra alatti el clásicón hat pirosat kaptak a madridiak.
Nézik a rangadót? Nincsnek egyedül, egymilliárdan nézik élőben a találkozót.

Lemaradt az első félidőről? Nézze meg Benzema vezető gólját.
45. perc Messi ront újra egy könnyű labdát, majd véget ért az első félidő.
45. perc Di María szerez labdát, majd négy csel után indítja középen Busquetset.
42. perc Di María indítja Özilt, de balról ő sem tud beadni. Aztán Messi koccolja meg térdével Alonsót, de nem kap sárgát, talán nem is érdemelte meg ennyiért.
41. perc Messit indítja középről Fabregas, az argentin elől Pepe ment a 16-os elől. Pepe feldönti később Sánchezt, de meglepő módon ő jön szabadrúgással, miközben a chilei eljátssza, hogy gyomron lőttek egy Magnummal, pedig csak a portugál spicce érintette selyemdarálék-finoman mezét.
40. perc Casillas indítja egy hazarúgott labdából Mourinhót.
37. perc Xavi tekeri be a szabadot balról, de kiröpül Casillas és öklözi a labdát senkiföldjére.
36. perc Pepe egy szofisztikáltabb: csak finoman, de rálép Sánchez bokájára. Lionel Messi sárgát reklamál, nem is hiába, mert kap egyet. Reklamálásért.

Egy kis örökmérleg: 178 találkozó mindösszesen, 74 hazai, 74 vendégsiker és 35 döntetlen, 289 madridi rúgott és 273 kapott gól.

Most meg a Barca lelkesült fel és letámad, zavarba hozva ezzel a hazaiakat.
34. perc D. Alves az alant írtakra tekintettel nem lévén odatapos Ramosnak, de sárga nincs.

A Barcelona-szurkolók klubszeretete nem is ismer határokat: a nagyhalászi Császár Jánost mai eljegyzése sem zavarja meg abban, hogy megtekintse A rangadót. A pár sok boldogságot, bő gyermekáldást és Barca-győzelmet vár az élettől.

32. perc Messi üldözi 50 méteren át Di Maríát és becsúszva szereli, szintén honfitársi alapon.
30. perc A Real-védelem kiegyenlít: Messi indul meg a félpályánál, kicselez két embert, majd Diarra hátulról becsúszik, de Messi estében is indítja Alexis Sánchezt, aki elviszi Pepe mellett, és mielőtt Coentrao odaért volna, 15 méterről jobbal a jobb alsóba lőtt. 1-1
30. perc Diarra szereptévesztésben: 40-ről lő nem is sokkal a bal sarok mellé.
29. perc És újra: Marcelo ad egy jobbcsapottat Alvesnek. Honfitársi alapon.
27. perc Alexis Sánchez is besárgul, mert hátulról odacsúszott Di María bokájára. Fiam, maga kifogta Dél-Amerikát...
26. perc Xabi Alonso kap egy sárgát, mert hátulról térden rúgja Messit. A spori nem volt tekintettel a fizikai bravúrra.
25. perc Benzema ment el Piqué és Puyol között, balról közére adott, ahonnan Ronaldo 17-ről túl nagy gólt akar lőni, így elmegy a labda a bal felső mellett.
22. perc Diarra mutatja meg Cescnek is, hol lakik a gallok úristene. Szabadrúgás a 16-osbal sarkától, amelyet Xavi teker el a sorfal fölött, ám a középre tartó labdát Casillas kiöklözi a léc alól.
19. perc Diarra rúgja ki Messi lábát, a labdát Ronaldo vezette, majd lőtt 25-ről, de középre, ám ezt Valdés kiöklözi, szerencséjére Busquetshez pattant, a 16-os előterében.
17. perc Sánchez kezel le felugorva egy labdát. Szabadrúgás kezezésért.
16. perc Abidal használta ki, hogy bedobásnál csak megye III-ban fújnak lest, indítja Xavit, de a vizes fű nemcsak Paszabon, Madridban is csúszik...
Jellemző kép: Abidalt a balhátvéd posztján becsúszva szereli az előretörő jobbhátvéd, Coentrao.
16. perc Di María visszasétált.
"A Real Madrid 71. alkalommal nyert egyhuzamban a bajnokságban, miután megszerezte a vezetést" - írtuk a múlt héten. És most?
14. perc Abidal cselezget hátul, Di María letámadja, majd kicsúszott támasztó lába, meghúzódhatott a combja. Ápolás.
13. perc Xabi Alonso teker az üres kapura Valdés felszabadító rúgása után, de messzehordó cipője Angliában maradt.
13. perc Öt realos támadja a barcásokat térfelükön, még a szűrők is besegítenek.
Guardiola hevesen integet a kispad elől, hogy menjenek feljebb játékosai.
12. perc Szinte hihetetlen, de Pepe felrúgta Messit...
11. perc Özil ad be jobbról, 12 méterről Benzema túlugorja Busquetset és fejel, de középre. Ennek ellenére fogja Valdés.
Mourinho hevesen jegyzetelt, Guardiola igen elkeseredett arccal bámult maga elé a gól utáni percekben.
8. perc Ügyes hazai kontravégén Di María a 16-os jobb sarkáról emel borzasztóan a kapus ölébe.
7. perc Coentrao alkalmaz lábsöprést Sánchez kárára, de nincs sárga.
6. perc Messi vette el az elcsúszó Ramostól a labdát a 16-os jobb sarka előtt, majd vezette picit és ellőtte nyolc méterről Alonso és Coentrao között kibújva, de a hosszú alsó elől ment Casillas szögletre.
5. perc Özil ugratta ki a leshatáron poroszkáló Benzemát, de Puyol lefülelte a labdát és hazagurította. Valdés ezúttal nem bakizott.
4. perc ... és Messi harmadszor ront cselt vagy passzt.
3. perc A Barcelona olyannyira megzavarodott, hogy elkezdett ívelgetni...

Benzema a 23. másodpercben talált be, ennél gyorsabban még senki sem a két csapat párharcában.

Nem volt les, mert az erre a passzra nem számító Piqué bennragadt.
1. perc Máris gól: hatalmas Real-letámadás, amelynek során Di María kapott ajándéklabdát Valdéstől, a 16-os jobb sarkánál megpróbálta középre lőni, gyatrán, Busquetsről visszapattant elé,azt Özil lőtte kapura 16-ról laposan, ez szintén Busquetsről Karim Benzema elé pattant, aki jobb külsővel négy méterről a kapu közepébe emelt. 1-0
1. perc A Barcelona kezdi az el clásicót.
Alig négy fok a Bernabéuban, és hideg eső, közepes fűnagyság.

A kezdőcsapatok:Casillas – F. Coentrao, Ramos, Pepe, Marcelo – Xabi Alonso, Özil, L. Diarra – Di María, Benzema, Ronaldo itt...

... Valdés – D. Alves, Piqué, Puyol, Abidal Xavi, Busquets, Iniesta Messi, Fabregas, A. Sánchez ott.

Vagy inkább régi videókat tekintene meg az el clásicók parádés történetéből? Tessék!
A két klubban több „közös” futballista is megfordult. Hogy kik? Ők.
Taktikailag mit hozhat a mérkőzés? Heinrich szerint ezt.
A két futballgigász már ebben az idényben is találkozott egymással, a spanyol Szuperkupa első mérkőzésén 2–2-es döntetlen született Madridban, majd a visszavágón a két gólt szerző Lionel Messi vezérletével 3–2-re nyert Pep Guardiola legénysége.
Hogy volt?
Spanyol Szuperkupa, 2011: az odavágó
Spanyol Szuperkupa, 2011: a visszavágó
„Fontos, hogy jó eredményt érjünk el – így Lionel Messi, akit szinte minden megszólaltatott kulcsszereplőnek jósolt. – A szezon hátralévő részét ez alapozza meg. Sok mérkőzés van mögöttünk, nem könnyű mindig topformát mutatni, ezért nem érdekel, mit mondanak most rólunk az emberek. Nyugodtak, higgadtak maradunk, és kijavítunk minden korábbi hibát.”
A Barcelonánál még a holland legenda, Johan Cruyff is beszállt a feszültségoldásba: „Az el clásico nem lesz döntő jelentőségű, még túl sok találkozó van hátra. Semmi olyan nem történhet szombaton, ami döntő lenne a bajnoki cím szempontjából.”
„Nem lesz könnyű győzni ellenük, de mindenki erre vágyik. Kiváló időszakot élünk, sok jó formában lévő játékossal rendelkezünk, így a szombati bajnoki tökéletes teszt lesz számunkra” – így a Real egykori támadója, Emilio Butragueno.
Xavi, a Barcelona világbajnok középpályása 600. tétmérkőzésén lép pályára szombat este csapata színeiben.
Pep Guardiola, a katalánok vezetőedzője úgy véli, a tökéletes játék lehet csak nyerő. Videónyilatkozat itt!
„Ez is csak egy meccs – vetette oda flegmán José Mourinho, a hazaiak mestere az újságíróknak. –Nem számít, mi történt eddig, az a lényeg, mire leszünk képesek a kilencven perc alatt. Jelenleg elszántabb, összerakottabb és jobb a Real, mint az elmúlt évben. Jól játszunk és nyerjük sorra a mérkőzéseket, de minden találkozónak megvan a maga története.”
A madridiak állnak előkelőbb helyen a tabellán, hiszen vezetik azt, hárompontos előnnyel az őket követő, egy mérkőzéssel többet játszó Barcelona előtt.
A billentyűknél: B.J.
Üdvözöljük kedves olvasóinkat az el clásico élőképes közvetítésében!
PRIMERA DIVISIÓN, 16. FORDULÓ
REAL MADRID–FC BARCELONA 1–3
A 2011-ES HAT MECCS
2011. április 16.: Real Madrid–Barcelona 1–1 bajnoki
2011. április 20.: Barcelona–Real Madrid 0–1 h. u. Király-kupa, döntő
2011. április 27.: Real Madrid–Barcelona 0–2 BL-elődöntő
2011. május 3.: Barcelona–Real Madrid 1–1 BL-elődöntő
2011. augusztus 14.: Real Madrid–Barcelona 2–2 spanyol Szuperkupa
2011. augusztus 17.: Barcelona–Real Madrid 3–2 spanyol Szuperkupa
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik