Real Madrid: Bale nem érti, miért baj, hogy szeret golfozni

Vágólapra másolva!
2020.05.27. 11:33
null
Gareth Bale ma már munkaként tekint a futballra, a golfban örömét leli (Fotó: AFP)
Gareth Bale, a Real Madrid sztárja volt a vendég Erik Anders Lang golfműsorában. A walesi labdarúgó többek között családjáról, a golf iránti rajongásáról és a Real-szurkolók haragjáról is beszélt.

„Nem szoktam gyakorolni vagy versenyeken indulni. Amikor van egy kis szabadidőm, játszom, általában a barátaimmal vagy egyedül – idézi az As a műsorban a golf kapcsán megszólaló Gareth Bale-t. Madridban sokaknak gondja van azzal, hogy szeretek golfozni. Őszintén nem értem, miért. Egyeztettem orvosokkal és szakemberekkel, semmi bajom nem lesz tőle. Madridban főleg a média szerint ártalmas nekem a golf, mivel kevesebbet pihenek és megsérülök miatta. Az Egyesült Államokban Steph Curry a csapata meccsének reggelén is játszik. Itt ha két nappal a mérkőzés előtt elmegyek golfozni, azt kérdezik, ez meg mit művel.”

A 30 esztendős walesi szélső elárulta, a bal lába biztosítva van. A sérülései viszont általában a jobb lábával kapcsolatosak. Egyébként Bale viccesen megjegyezte, jobb lába annyira ügyetlen, hogy csak támaszkodásra használja.

„Mivel ballábas vagyok, azzal tartom távol a labdát az ellenfelektől, ezért értelemszerűen a jobb lábamra több rúgást kapok. Gyakorlatilag a bokáimban mára alig maradtak ép szalagok” – így Bale.

„Annak idején az volt az álmom, hogy profi futballista legyek. A Southampton felnőttcsapatában akartam játszani. Nem hittem volna, hogy eljutok erre a szintre. Manapság kissé megváltozott a helyzet, persze mindig vannak céljaim. A labdarúgás inkább munka számomra, míg a golfban örömömet lelem és önmagam lehetek, nincs rajtam nyomás. Ha rosszul játszom a Real Madridban… Többször volt, hogy 80 ezren kifütyültek, mert gyengén teljesítettem. Az első esetnél nem értettem, mi történik. Nem kellemes érzés. Azt hinné az ember, ha nincs jó formában, a szurkolói mellé állnak. Úgy tűnik, itt az ellenkezője történik. Sok klubnál így van ez, a Real Madridban is” – tette hozzá a négyszeres Bajnokok Ligája-győztes támadó.

A teljes beszélgetés itt megtekinthető:

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik