Real Madrid: a szurkolók Laudruppal pótolnák Mourinhót

NSO / MTINSO / MTI
Vágólapra másolva!
2013.02.22. 13:03
null
Michael Laudrup nem vágyik topcsapat kispadjára (Fotó: Action Images)
A szurkolók szerint az angol Swansea Cityt irányító Michael Laudrup lenne a legalkalmasabb arra, hogy José Mourinho esetleges távozását követően elfoglalja a Real Madrid labdarúgócsapatának kispadját.

SZAVAZÁS

A felsoroltak közül melyik edző lenne a legjobb választás a Real Madrid kispadjára?

KÖSZÖNJÜK, HOGY SZAVAZOTT!

Az AS című sportnapilap internetes szavazásán 40 ezer drukker adta le voksát, a dán szakember – aki játékosként futballozott is a Real Madridban – elsöprő többséggel, a szavazatok 73 százalékával diadalmaskodott.

A második helyen a Chelsea-t irányító Rafa Benítez végzett 18 százalékkal, míg a harmadik Carlo Ancelotti (9 százalék), a Paris Saint-Germain trénere lett, aki spanyol sajtóhírek szerint szóban már megállapodott a madridi klub vezetőivel.

A szurkolók nagy része tehát tárt karokkal várná Laudrupot, ő viszont nem ég a vágytól, hogy a világ egyik legnagyobb klubjánál edzősködjön.

„Most nem a jövőmről kell beszélni. Három napra vagyunk a klub történetének talán legfontosabb meccsétől, így nem lenne helyénvaló más dolgokról fecsegni. Koncentráljunk a nagy feladatra!” – utalt a korábbi dán klasszis a Ligakupa vasárnapi döntőjére, amelyben a Bradford ellen lépnek pályára a Wembleyben.

Laudrup tavaly nyáron két évre kötelezte el magát a Swansea Cityvel, és ügynöke szerint már tárgyalnak a hosszabbításról.

„Nem álmodozom élklubokról, ez nem fontos számomra – nyilatkozta hazájában a BT-nek Laudrup, aki korábban irányította a Bröndbyt, a Getafét és a Mallorcát is, játékosként pedig olyan nagy csapatokban fordult meg, mint például a Real Madrid, a Barcelona, a Lazio, a Juventus vagy éppen az Ajax. – Ugyanakkor megértem, hogy az olyan edzőknek, akik nem játszottak a legmagasabb szinten, ez a legnagyobb céljuk. Egy britnek pedig egyértelműen az, hogy a Manchester Unitedet irányíthassa, Sir Alex Ferguson utódjaként. Mindez teljesen érthető számomra, de nekem nem életcélom.”

Ehhez az angol médiának még hozzátette: „Örülök, hogy Európa két legerősebb bajnokságának egyikében edzősködhetek. Nem Spanyolországból, Angliából, Olaszországból vagy Németországból származom, én csak egy srác vagyok Dániából.”

A Swansea City egyébként nem csak a Ligakupában szerepel jól, hiszen az angol élvonalban jelenleg a 8. helyen áll.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik