Real Madrid: a BBC helyett nyáron jön az NHL?

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2018.01.17. 21:18
null
A Real Madrid új támadótriója? (Fotó: NSO)
Gareth Bale, Karim Benzema és Cristiano Ronaldo távozik, Neymar, Eden Hazard és Robert Lewandowski érkezik – legalábbis ezt szeretné a Real Madrid elnöke, Florentino Pérez, írja a Marca.

Legutóbb a 2008–2009-es szezon után került sor nagybevásárlásra a galaktikusoknál, akkor 260 millió eurót költött el a klub Cristiano Ronaldo, Kaká, Xabi Alonso és Karim Benzema megvételére.

A spanyol lap szerint a nyáron új korszak köszönthet be a spanyol fővárosban, ugyanis teljesen lecserélődhet a BBC néven elhíresült Bale, Benzema, C. Ronaldo hármas.

A Real Madrid nem igazán nyújt jó teljesítményt a jelenlegi szezonban, Zinédine Zidane csapatának hátránya 19 pont a spanyol bajnokságban a listavezető Barcelona mögött, a Bajnokok Ligájában pedig a PSG ellen készülhet a nyolcaddöntőre a gárda, miután a csoportjából másodikként jutott tovább a Tottenham mögött.

A jó teljesítménnyel és a gólokkal a BBC tagjai is adósak, hárman összesen tízszer voltak eredményesek a La Ligában. Neymarnak, Hazard-nak és Lewandowskinak pedig eddig 32 találata van, tehát az NHL triója – noha nem együtt játszanak – már háromszor annyi gólt termelt a bajnokikat figyelembe véve.

Az életkor sem utolsó tényező egy klasszis szerződtetésénél: a BBC-sek összesen 90 évesek, az NHL hármasa kilenc évvel fiatalabb, „mindössze” 81 esztendős.

A BBC egyébként 230 millió euróba került a madridiaknak.

Na de mennyire rúghat a másik három játékos megszerzése?

Neymar nagyjából 400 millió euró körüli összegbe kerülhet a nyáron, s állítólag ő menni is akar. Az As újságírója, Ignacio Martínez szellőztette meg egy hónappal ezelőtt, hogy a brazil a Real játékosa szeretne lenni, és nem szeretné a nyártól tovább erősíteni a PSG-t.

Ami Hazard kivásárlási árát illeti, érte körülbelül 150 milló eurót kérhet el a Chelsea, Lewandowski pedig a jelenlegi piaci körülményeket figyelembe véve akár 100 millió euróba is kerülhet. Hárman tehát nagyjából 650 MILLIÓ EURÓT érnek.

Korábban kettejüket többször is szóba hozták már a blancókkal.

Hogy lesz-e valami a történetből, nyáron kiderül, manapság azonban semmire sem lehet csak úgy legyinteni...

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik