Real: kiborult a bili, ennyibe került Bale a Madridnak!

Vágólapra másolva!
2016.01.21. 12:44
null
Kiderült, mennyiért szerződtette Florentino Pérez Gareth Bale-t (Fotó: Reuters)
A Football Leaks nevű honlap birtokába jutott Gareth Bale szerződésének, amelyből kiderül, hogy a walesi támadó 2013-ban pontosan milyen összegért szerződött a Tottenham Hotspurtől a spanyol Real Madridhoz.  

 

Az utóbbi napokban egyre több profi labdarúgóról látnak napvilágot nem nyilvános adatok: kiderültek a pontos részletek Anthony Martial, a Manchester United 20 esztendős tehetségének megszerzésével kapcsolatban, de Mehdi Benatia, a Bayern München marokkói játékosa sem úszta meg, neki a fizetése mellett több adata kiszivárgott – az ő ügyében a bajor csapat még a rendőrséget is megkereste.

Most Gareth Bale szerződésének részletei kerültek elő.

Mint ismert, Bale 2013-ban, akkori hírek szerint 91 millió euróért igazolt a Real Madridhoz – Pérez akkor hangsúlyozta, olcsóbban, mint a portugál Cristiano Ronaldo.

A Football Leaks most megtudta, pontosan mennyibe került Bale a „királyi gárda” első emberének.

Mint az a szerződésben áll, a Real Madrid két fizetési mód közül választhatott a walesi játékjogának kifizetését illetően: részletekben, vagy egyben, a Bale regisztrálását követő tizenöt munkanapon belül.

Ha Pérez egyben fizet, a támadó 87 010 350 euróba került volna a spanyol együttesnek, az üzletember azonban úgy döntött, inkább részletekben törleszt.

Ha hinni lehet a dokumentumoknak, úgy a részletfizetéssel többe került Bale játékjoga – egészen pontosan 85 131 147 fontba, vagyis 99 743 542 euróba.

Ehhez hozzájött 1 015 875 euró „szolidaritási díj”, így tehát Gareth Bale összesen 100 759 417 euróba fájt a Real Madridnak.

A spanyol gigász négy részletben térít a Tottenhamnek, az elsőt Pérez a szerződés aláírását követő tíz munkanapon belül fizette ki, míg az utolsót 2016. július 24-ig utalja át a Spursnek.

Ami a megállapodást illeti, a két csapat fontosnak tartotta a részleteket: a szerződésben le van írva, hogy Bale a távozása után sem tehet negatív megjegyzést korábbi klubjára, míg a Tottenham nem beszélhet a nyilvánosságnak a walesi átigazolásának összegéről.

Akad egy olyan záradék is, amely kimondja, hogyha egy Premier League-csapat ajánlatot tenne Bale játékjogáért, úgy a Tottenhamnek opciós joga van arra, hogy tartsa az összeget, és visszavásárolja Bale-t – ezzel az opcióval 2019. június 30-ig élhet a Spurs.


A szerződés egyik oldala (Fotó: footballleaks2015. wordpress.com)
A szerződés egyik oldala (Fotó: footballleaks2015. wordpress.com)

 

 

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik