nemzetisport.hu 2016.04.28 19:24 Frissítve: 2016.04.29 00:48

Real: ki a hunyó? CR és Benzema miatt kitört a belháború – sajtóhír

Cristiano Ronaldóra eleve nem számíthatott, Karim Benzemát sérülés miatt a szünetben le kellett cserélni Zinédine Zidane-nak, a Real Madrid vezetőedzőjének a Manchester City elleni, idegenbeli BL-elődöntőben (0–0). Ennek kapcsán belháború bontakozott ki a madridi öltözőben, ahol elsősorban Jesús Olmo csapatorvos felelőssége vetődött fel. Erről a barcelonai kiadású sportlap, a sport.es számolt be.

 

Hiába pihent rá, CR kedden sem volt játékra alkalmas állapotban
(Fotó: Reuters)

Nem ez az első, hasonló eset, amikor Olmo szakértelme megkérdőjeleződött. Gareth Bale március eleji felépülését követően – bő egy hónapot hagyott ki a walesi – azonban ideiglenes fegyverszüneti állapot köszöntött be. Egészen mostanáig.

Cristiano Ronaldo nem sérülékeny típus, pihenni sem nagyon szeret. A szélső április 20-án, a Villarreal elleni bajnoki utolsó percében szenvedett sérülést, a csapat orvosai azzal biztatták őt – és a szakmai stábot –, hogyha elővigyázatosságból kihagyja a soron következő bajnokit, akkor a sokkal fontosabb, keddi BL-meccsre felépül. Nos, azóta tudjuk, hiába a biztonság, a portugál nem épült fel, nem volt játékra alkalmas állapotban.

Az Ecodiario információja szerint ez kedden, a mérkőzés napján egy manchesteri kórházban elvégzett orvosi teszt után vált végérvényesen világossá. Miként az is, hogy a sérülése komplexebb és súlyosabb, mint ahogyan azt a csapatorvos elsőre diagnosztizálta. Bár erre alighanem a laikusok is rájöttek, miután látták: a szimpla pihenéstől nem jött rendbe. Pedig Cristiano Ronaldo nem volt bizalmatlan Olmóval szemben – a másokkal korábban történtek ellenére sem –, ám saját esete után már máshogy vélekedett.

Hazaérkezésük után Madridban felkeresett egy külsős specialistát, Joaquín Juan gyógytornászt, aki többek között Pau Gasolt is kezelte. A Realnak sincs ellenére, hogy külsős szakemberek segítsenek a portugálon annak érdekében, hogy a City elleni, szerdai visszavágón pályára lépjen. A veszély azonban jelenleg is fennáll, hogy sérülése még súlyosabbá válik, így nemcsak a klubszezon hajrájáról, hanem az Eb-ről is lemarad.

Karim Benzema esete valamilyen szinten párhuzamban állítható a portugáléval. A francia center azon a bajnokin sérült meg (a Rayo Vallecano ellen), amelyet Cristiano Ronaldo eleve kihagyott. Benzemáról két napon át nem érkeztek biztató hírek, végül mégis kezdőként kapott lehetőséget a City ellen. Sok köszönet azonban nem volt a teljesítményében. Ritkán volt játékban, keveset mozgott, és azt is lassan. A szünetben indokolt volt a cseréje.

Az azóta napvilágot látott legfrissebb hírek arról szólnak, hogy optimista esetben a BL-elődöntő visszavágóján ő is pályára léphet. A pesszimista szerint viszont minimum egy hónapos kihagyás vár rá. Zidane számára világossá vált, hogy kedden Benzema állapota is rosszabb volt annál, mint ahogyan az orvosi stáb tájékoztatta őt.

A Nemzeti Sport digitális formában - az e-újságért kattintson ide!

2018.04.21 21:18:46

Spanyol labdarúgás nemzetisport.hu

A Barcelona összesen 30. alkalommal hódította el a spanyolok első számú kupasorozatát.

2018.04.08 14:38:23

Spanyol labdarúgás nemzetisport.hu

Az Atlético ugyanis hamar egyenlített a városi derbin, majd Oblak kivédte a hazaiak szemét.

2018.03.22 21:31:36

Spanyol labdarúgás nemzetisport.hu

„Ez a legjobb – olyanok vagyunk, mint a kisgyerekek. És az az igazság, hogy…”

2018.03.04 12:34:39

Spanyol labdarúgás nemzetisport.hu

Az argentin zseni karrierje 600. találatát szerezte, a vártnál is sokkal passzívabb volt az Atlético Madrid.

2018.03.02 07:33:20

Spanyol labdarúgás SMAHULYA ÁDÁM

NS-ELEMZÉS. Lionel Messi: Nem foglalkozom a rekordokkal, nem azért futballozom, hogy ezeket hajkurásszam.