HIRDETÉS
HIRDETÉS
nemzetisport.hu 2016.04.28 19:24 Frissítve: 2016.04.29 00:48

Real: ki a hunyó? CR és Benzema miatt kitört a belháború – sajtóhír

Cristiano Ronaldóra eleve nem számíthatott, Karim Benzemát sérülés miatt a szünetben le kellett cserélni Zinédine Zidane-nak, a Real Madrid vezetőedzőjének a Manchester City elleni, idegenbeli BL-elődöntőben (0–0). Ennek kapcsán belháború bontakozott ki a madridi öltözőben, ahol elsősorban Jesús Olmo csapatorvos felelőssége vetődött fel. Erről a barcelonai kiadású sportlap, a sport.es számolt be.

HIRDETÉS

 

Hiába pihent rá, CR kedden sem volt játékra alkalmas állapotban
(Fotó: Reuters)

Nem ez az első, hasonló eset, amikor Olmo szakértelme megkérdőjeleződött. Gareth Bale március eleji felépülését követően – bő egy hónapot hagyott ki a walesi – azonban ideiglenes fegyverszüneti állapot köszöntött be. Egészen mostanáig.

Cristiano Ronaldo nem sérülékeny típus, pihenni sem nagyon szeret. A szélső április 20-án, a Villarreal elleni bajnoki utolsó percében szenvedett sérülést, a csapat orvosai azzal biztatták őt – és a szakmai stábot –, hogyha elővigyázatosságból kihagyja a soron következő bajnokit, akkor a sokkal fontosabb, keddi BL-meccsre felépül. Nos, azóta tudjuk, hiába a biztonság, a portugál nem épült fel, nem volt játékra alkalmas állapotban.

Az Ecodiario információja szerint ez kedden, a mérkőzés napján egy manchesteri kórházban elvégzett orvosi teszt után vált végérvényesen világossá. Miként az is, hogy a sérülése komplexebb és súlyosabb, mint ahogyan azt a csapatorvos elsőre diagnosztizálta. Bár erre alighanem a laikusok is rájöttek, miután látták: a szimpla pihenéstől nem jött rendbe. Pedig Cristiano Ronaldo nem volt bizalmatlan Olmóval szemben – a másokkal korábban történtek ellenére sem –, ám saját esete után már máshogy vélekedett.

Hazaérkezésük után Madridban felkeresett egy külsős specialistát, Joaquín Juan gyógytornászt, aki többek között Pau Gasolt is kezelte. A Realnak sincs ellenére, hogy külsős szakemberek segítsenek a portugálon annak érdekében, hogy a City elleni, szerdai visszavágón pályára lépjen. A veszély azonban jelenleg is fennáll, hogy sérülése még súlyosabbá válik, így nemcsak a klubszezon hajrájáról, hanem az Eb-ről is lemarad.

Karim Benzema esete valamilyen szinten párhuzamban állítható a portugáléval. A francia center azon a bajnokin sérült meg (a Rayo Vallecano ellen), amelyet Cristiano Ronaldo eleve kihagyott. Benzemáról két napon át nem érkeztek biztató hírek, végül mégis kezdőként kapott lehetőséget a City ellen. Sok köszönet azonban nem volt a teljesítményében. Ritkán volt játékban, keveset mozgott, és azt is lassan. A szünetben indokolt volt a cseréje.

Az azóta napvilágot látott legfrissebb hírek arról szólnak, hogy optimista esetben a BL-elődöntő visszavágóján ő is pályára léphet. A pesszimista szerint viszont minimum egy hónapos kihagyás vár rá. Zidane számára világossá vált, hogy kedden Benzema állapota is rosszabb volt annál, mint ahogyan az orvosi stáb tájékoztatta őt.

HIRDETÉS
HIRDETÉS
2018.12.09 10:31:49

Spanyol labdarúgás nemzetisport.hu

Gareth Bale gólja döntött a Real javára a sereghajtó ellen, no és az, hogy ziccerek sorát puskázta el a Huesca...

2018.12.08 20:31:26

Spanyol labdarúgás nemzetisport.hu

A látványosan játszó gránátvörös-kékeknél Lionel Messi személyes rekordot állított fel.

2018.12.06 01:06:37

Spanyol labdarúgás BERTA MIHÁLY

ALAPVONAL. És ha Iniesta kiállása akár csak egy „sorstársának” erőt ad ahhoz, hogy a felismert, de az ilyen-olyan okokból a szőnyeg alá söpört problémáival – nem, nem a nyilvánossághoz – szakemberhez fordul, már megérte szokatlanul őszintének lennie.

2018.12.01 11:02:50

Spanyol labdarúgás nemzetisport.hu

A La Liga három élcsapatánál különleges reklámtechnológiát alkalmaznak, erről kérdeztük a liga magyarországi képviselőjét.

2018.11.28 23:43:43

Spanyol labdarúgás SMAHULYA ÁDÁM

ALAPVONAL. Következő állomáshelyén talán végre mellészegődik a szerencse. Világbajnok válogatott szövetségi kapitánya és Real Madrid-edző viszont valószínűleg már sohasem lesz.

HIRDETÉS
HIRDETÉS
HIRDETÉS