nemzetisport.hu 2016.04.28 19:24 Frissítve: 2016.04.29 00:48

Real: ki a hunyó? CR és Benzema miatt kitört a belháború – sajtóhír

Cristiano Ronaldóra eleve nem számíthatott, Karim Benzemát sérülés miatt a szünetben le kellett cserélni Zinédine Zidane-nak, a Real Madrid vezetőedzőjének a Manchester City elleni, idegenbeli BL-elődöntőben (0–0). Ennek kapcsán belháború bontakozott ki a madridi öltözőben, ahol elsősorban Jesús Olmo csapatorvos felelőssége vetődött fel. Erről a barcelonai kiadású sportlap, a sport.es számolt be.

 

Hiába pihent rá, CR kedden sem volt játékra alkalmas állapotban
(Fotó: Reuters)

Nem ez az első, hasonló eset, amikor Olmo szakértelme megkérdőjeleződött. Gareth Bale március eleji felépülését követően – bő egy hónapot hagyott ki a walesi – azonban ideiglenes fegyverszüneti állapot köszöntött be. Egészen mostanáig.

Cristiano Ronaldo nem sérülékeny típus, pihenni sem nagyon szeret. A szélső április 20-án, a Villarreal elleni bajnoki utolsó percében szenvedett sérülést, a csapat orvosai azzal biztatták őt – és a szakmai stábot –, hogyha elővigyázatosságból kihagyja a soron következő bajnokit, akkor a sokkal fontosabb, keddi BL-meccsre felépül. Nos, azóta tudjuk, hiába a biztonság, a portugál nem épült fel, nem volt játékra alkalmas állapotban.

Az Ecodiario információja szerint ez kedden, a mérkőzés napján egy manchesteri kórházban elvégzett orvosi teszt után vált végérvényesen világossá. Miként az is, hogy a sérülése komplexebb és súlyosabb, mint ahogyan azt a csapatorvos elsőre diagnosztizálta. Bár erre alighanem a laikusok is rájöttek, miután látták: a szimpla pihenéstől nem jött rendbe. Pedig Cristiano Ronaldo nem volt bizalmatlan Olmóval szemben – a másokkal korábban történtek ellenére sem –, ám saját esete után már máshogy vélekedett.

Hazaérkezésük után Madridban felkeresett egy külsős specialistát, Joaquín Juan gyógytornászt, aki többek között Pau Gasolt is kezelte. A Realnak sincs ellenére, hogy külsős szakemberek segítsenek a portugálon annak érdekében, hogy a City elleni, szerdai visszavágón pályára lépjen. A veszély azonban jelenleg is fennáll, hogy sérülése még súlyosabbá válik, így nemcsak a klubszezon hajrájáról, hanem az Eb-ről is lemarad.

Karim Benzema esete valamilyen szinten párhuzamban állítható a portugáléval. A francia center azon a bajnokin sérült meg (a Rayo Vallecano ellen), amelyet Cristiano Ronaldo eleve kihagyott. Benzemáról két napon át nem érkeztek biztató hírek, végül mégis kezdőként kapott lehetőséget a City ellen. Sok köszönet azonban nem volt a teljesítményében. Ritkán volt játékban, keveset mozgott, és azt is lassan. A szünetben indokolt volt a cseréje.

Az azóta napvilágot látott legfrissebb hírek arról szólnak, hogy optimista esetben a BL-elődöntő visszavágóján ő is pályára léphet. A pesszimista szerint viszont minimum egy hónapos kihagyás vár rá. Zidane számára világossá vált, hogy kedden Benzema állapota is rosszabb volt annál, mint ahogyan az orvosi stáb tájékoztatta őt.

2019.09.21 15:02:58

Spanyol labdarúgás T. D.

Aggasztó vereség katalán szempontból, idegenben nyolc meccs óta nyeretlen Ernesto Valverde csapata.

2019.09.20 18:50:01

Spanyol labdarúgás S. Á.

A jelenlegi csapatok közül a Manchester City stílusa áll hozzá a legközelebb.

2019.09.16 16:43:14

Spanyol labdarúgás KOCSMÁR-TÓTH ISTVÁN

Ha nincs Suárez és Dembélé sérülése, lehet, hogy az U19-es csapatnál marad, most viszont hétről hétre rekordokat dönt Barcelonában.

2019.09.14 12:02:20

Spanyol labdarúgás T. D.

A Valencia ellenállása a fordulás után tört meg • Frenkie de Jong megszerezte első gólját.

2019.09.14 12:55:02

Spanyol labdarúgás BACSKAI JÁNOS

Remekül harcolt a Levante, amelyben két Real-nevelés is betalált, kellett a madridi sikerhez egy Courtois-bravúr is.