HIRDETÉS
HIRDETÉS
nemzetisport.hu 2018.07.10 18:37 Frissítve: 2018.07.10 18:54

Real: „Ezért kértem a klubot, hogy engedjen el” – CR búcsúlevele

Mint ismert, a Real Madrid kedden bejelentette, hogy Cristiano Ronaldo kilenc év után elhagyja a csapatot és a Juventus labdarúgója lesz. A portugál játékos az alábbi levéllel búcsúzott a királyi gárdától a madridi klub hivatalos oldalán.

HIRDETÉS
„A Real Madridban és a városban töltött esztendők valószínűleg életem legszebb évei voltak” (Fotó: AFP)

 

„A Real Madridban és a városban töltött esztendők valószínűleg életem legszebb évei voltak.

A klubbal, a szurkolókkal és a várossal kapcsolatban csak elismerően beszélhetek. Csak hálát adhatok nekik azért a szeretetért, amit tőlük kaptam.

Ennek ellenére azt gondolom, elérkezett a pillanat, hogy egy új fejezetet nyissak az életemben, és ezért kértem a klubot, engedjen el. Sajnálom, de kérek mindenkit, különösen a szurkolóinkat, hogy értsenek meg engem.

Ez a kilenc év csodálatos volt. Kilenc különleges év. Izgalmas, de mindent egybevéve nehéz időszak volt, mert a Real Madrid óriási kihívás elé állított, ám nagyon jól tudom, soha nem fogom elfelejteni, hogy különlegesen élveztem itt a futballt.

Mesés barátságokat kötöttem a pályán és az öltözőben, éreztem a hihetetlen közönség bensőséges szeretetét, és sorozatban háromszor, öt év alatt pedig összesen négyszer hódítottuk el a Bajnokok Ligája-serleget. Mindezek mellett egyénileg négy Aranylabdát és három Aranycipőt nyertem. Mindet ennél az óriási és kivételes klubnál töltött időszakom alatt!

A Real Madrid meghódította a szívemet, sőt a családomét is, ezért pedig szeretnék köszönetet mondani, jobban, mint valaha: köszönöm a klubnak, az elnöknek, a vezetőknek, a társaimnak, az összes edzőnek, orvosnak, fizioterapeutának és a többi dolgozónak, akiknek köszönhetően az egész működik és minden részletre odafigyelnek.

Végtelen köszönet még egyszer a szurkolóinknak, és a spanyol futballnak is. Az elmúlt kilenc szenvedélyes év során nagyszerű játékosokkal találkoztam. Tisztelem és elismerem mindegyiküket.

Sokat gondolkodtam, és tudom, hogy egy új ciklus kezdődik. Elmegyek, de a sajátomként fogom követni a mezt, a címert és a Santiago Bernabéu Stadiont, akárhol legyek is.

Köszönöm mindenkinek, és persze ahogy kilenc éve először mondtam a stadionunkban: Hala Madrid!”

HIRDETÉS
HIRDETÉS
2018.09.22 17:28:34

Spanyol labdarúgás nemzetisport.hu

Az Espanyol alaposan megnehezítette a királyiak dolgát, de zsebben a három pont.

2018.09.02 18:03:03

Spanyol labdarúgás nemzetisport.hu

A várható igen igazságtalan elosztásban: Messiék nyolcat szereztek, a hamar vezetést szerző újonc kettőt.

2018.09.01 19:14:35

Spanyol labdarúgás nemzetisport.hu

A Betis közkedvelt középpályása elárulta, mi segített neki, hogy hosszú pályafutása legyen.

2018.09.01 18:54:32

Spanyol labdarúgás nemzetisport.hu

Bale gólja után még kiegyenlített a Leganés, ám a második játékrészben eldöntötte a meccset a királyi gárda.

HIRDETÉS
HIRDETÉS