HIRDETÉS
HIRDETÉS
nemzetisport.hu 2018.07.10 18:37 Frissítve: 2018.07.10 18:54

Real: „Ezért kértem a klubot, hogy engedjen el” – CR búcsúlevele

Mint ismert, a Real Madrid kedden bejelentette, hogy Cristiano Ronaldo kilenc év után elhagyja a csapatot és a Juventus labdarúgója lesz. A portugál játékos az alábbi levéllel búcsúzott a királyi gárdától a madridi klub hivatalos oldalán.

HIRDETÉS
„A Real Madridban és a városban töltött esztendők valószínűleg életem legszebb évei voltak” (Fotó: AFP)

 

„A Real Madridban és a városban töltött esztendők valószínűleg életem legszebb évei voltak.

A klubbal, a szurkolókkal és a várossal kapcsolatban csak elismerően beszélhetek. Csak hálát adhatok nekik azért a szeretetért, amit tőlük kaptam.

Ennek ellenére azt gondolom, elérkezett a pillanat, hogy egy új fejezetet nyissak az életemben, és ezért kértem a klubot, engedjen el. Sajnálom, de kérek mindenkit, különösen a szurkolóinkat, hogy értsenek meg engem.

Ez a kilenc év csodálatos volt. Kilenc különleges év. Izgalmas, de mindent egybevéve nehéz időszak volt, mert a Real Madrid óriási kihívás elé állított, ám nagyon jól tudom, soha nem fogom elfelejteni, hogy különlegesen élveztem itt a futballt.

Mesés barátságokat kötöttem a pályán és az öltözőben, éreztem a hihetetlen közönség bensőséges szeretetét, és sorozatban háromszor, öt év alatt pedig összesen négyszer hódítottuk el a Bajnokok Ligája-serleget. Mindezek mellett egyénileg négy Aranylabdát és három Aranycipőt nyertem. Mindet ennél az óriási és kivételes klubnál töltött időszakom alatt!

A Real Madrid meghódította a szívemet, sőt a családomét is, ezért pedig szeretnék köszönetet mondani, jobban, mint valaha: köszönöm a klubnak, az elnöknek, a vezetőknek, a társaimnak, az összes edzőnek, orvosnak, fizioterapeutának és a többi dolgozónak, akiknek köszönhetően az egész működik és minden részletre odafigyelnek.

Végtelen köszönet még egyszer a szurkolóinknak, és a spanyol futballnak is. Az elmúlt kilenc szenvedélyes év során nagyszerű játékosokkal találkoztam. Tisztelem és elismerem mindegyiküket.

Sokat gondolkodtam, és tudom, hogy egy új ciklus kezdődik. Elmegyek, de a sajátomként fogom követni a mezt, a címert és a Santiago Bernabéu Stadiont, akárhol legyek is.

Köszönöm mindenkinek, és persze ahogy kilenc éve először mondtam a stadionunkban: Hala Madrid!”

HIRDETÉS

A Nemzeti Sport digitális formában - az e-újságért kattintson ide!

HIRDETÉS
2018.07.12 12:11:49

Spanyol labdarúgás nemzetisport.hu

438 mérkőzés, 451 gól, 16 trófea – mindez 27 fotón.

2018.07.06 13:30:03

Spanyol labdarúgás nemzetisport.hu

Tom Brady cége készítheti el a sorozatot a Real Madrid(?) sztárjáról.

2018.06.08 22:29:33

Spanyol labdarúgás SMAHULYA ÁDÁM

ALAPVONAL. Mindez David Beckhammel kezdődött, ő volt a sztársportolók első, tökéletesen megmintázott példánya, aki nemcsak a sport-, hanem a bulvárlapokban is állandóan helyet kapott.

2018.05.31 23:51:59

Spanyol labdarúgás nemzetisport.hu

NS-VÉLEMÉNY. Sir Alex Ferguson, José Mourinho és Josep Guardiola edzőként kétszer nyert BL-t. Ő 2016 januárja óta háromszor…

2018.05.30 23:46:49

Spanyol labdarúgás IGLÓI-NAGY ISTVÁN

ALAPVONAL. Természetesen nincs naprakész információm arról, hogy manapság milyen a viszony Egyiptom és Spanyolország között, de talán nem is kell attól tartani, hogy valódi háborúba keveredne egymással a Földközi-tenger ellentétes partján elterülő két ország.

HIRDETÉS
HIRDETÉS