nemzetisport.hu 2017.07.09 10:32 Frissítve: 2017.07.09 10:40

Real: Cristiano Ronaldo döntött, marad a klubnál! – sajtóhír

A madridi AS információi szerint pont került Cristiano Ronaldo ügyének végére: a spanyol lap úgy tudja, a portugál klasszis marad a királyi gárdánál.

Van ok az örömre, nagyon úgy néz ki, hogy Ronaldo marad a Realnál (Fotó: AFP)

 

Lassan egy hónapja már, hogy megjelent a hír, miszerint Cristiano Ronaldo elhagyná a Real Madrid labdarúgócsapatát és Spanyolországot az ellene indított adócsalási per miatt. Az elsőként az A Bola című portugál sportnapilap által tálalt információ megdöbbentette a világot – aztán a kezdeti sokk hamar tovaszállt, így néhány nappal később már vígan azt találgatta a média, hogy vajon hol folytatja pályafutását az aranylabdás klasszis.

A történet persze közel sem ilyen egyszerű, és bár nem egy sztárcsapat szívesen lecsapna Ronaldóra, Florentino Pérez klubelnök korábbi elmondása szerint például szó sincs a támadó távozásáról. Erre egyébként a játékos is utalt az El Confidencialnak.

„Sosem mondtam, hogy elhagyom Madridot. A portugál csapattársaimnak az egyik vacsoránál említettem, hogy rosszulesett az utóbbi hetek bánásmódja velem kapcsolatban. Üldözöttnek és bűnözőnek tekintettek, holott csak a tanácsadóim és az ügyvédjeim utasításait követtem, Angliában és Spanyolországban is” – fogalmazott nemrégiben Cristiano Ronaldo.

Bár a portugál nyíltan nem mondta ki, hogy biztosan marad, a Real Madridhoz közel álló AS megbízható információkra hivatkozva azt írja mai számában, hogy Ronaldo eldöntötte: nem hagyja el a királyi gárdát. A lap hozzáteszi, hogy a korábbi Sporting- és Manchester United-játékos elégedett a madridiak nyári átigazolási politikájával, és izgatottan várja már az új szezont. Nagyon úgy tűnik tehát, hogy eldőlt a nyár egyik legnagyobb kérdése, noha ezt természetesen csak akkor lehet majd teljesen biztosra kijelenteni, ha Ronaldo hivatalos közleményben reagál a távozásával kapcsolatos hírekre.

Ami pedig az adócsalási ügyet illeti: a portugál továbbra is azt állítja, hogy ártatlan és tiszta a lelkiismerete. Mindezek tisztázására július 31-én lesz lehetősége – a spanyol bíróság ugyanis ekkor hallgatja meg őt.

2020.03.29 14:24:18

Spanyol labdarúgás KOCSMÁR-TÓTH ISTVÁN

Már 15 évesen a felnőttekkel edzett, Arteta és Iniesta is amondó, a legnagyobb tehetség volt köztük.

2020.03.21 10:41:11

Spanyol labdarúgás HUBER TAMÁS

Negyvenéves lett a brazilok klasszisa, aki pályafutása során mindent megnyert, amit csak egy labdarúgó nyerhet.

2020.03.18 20:04:01

Spanyol labdarúgás KOCSMÁR-TÓTH ISTVÁN

A szlovén városkából induló kapusnak jólesik a dicséret, de egy BL-győzelemért minden egyéni elismerését odaadná. Portré.

2020.03.08 16:50:38

Spanyol labdarúgás BACSKAI JÁNOS

Nagyon nem ment Sevillában a győzelmi kényszerben lévő madridiaknak, a Barcelona nagy örömére.

2020.03.07 18:09:19

Spanyol labdarúgás H. D.

Quique Setién csapata sokáig szenvedett, de egy tizenegyesből szerzett góllal nyert.