Real: C. Ronaldo utolsó madridi el Clásicója jön?!

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2015.11.16. 10:48
null
Cristiano Ronaldo esetleges távozása újra téma (Fotó: Reuters)
A szombat esti Real Madrid–Barcelona rangadó közeledtével felélénkültek a sajtóbeli találgatások Cristiano Ronaldo jövőjéről. A nemzetközi médiában elterjedt: ez lehet a Real portugál labdarúgójának utolsó el Clásicója a Bernabéuban.

 

A találgatáshoz az El Confidencialban minap megszellőztetett magánbeszélgetés egyetlen mondata adja a muníció egyik részét.

„Ezzel az edzővel sohasem nyerünk semmit” – idézi a spanyol lap Cristiano Ronaldót, aki állítólag Florentino Pérez madridi klubelnöknek mondta ezt dühösen a válogatott mérkőzések miatti bajnoki szünet előtt.

Ugyancsak sok lap vette át Pete Jenson tudósítását, amelyben a MailOnline újságírója klub közeli forrásra hivatkozva állítja: a háttérben „lassú válás” zajlik, Cristiano Ronaldo nyáron elhagyja a madridi csapatot.

A válás mellett szóló érvelésekben egyre hangsúlyosabb helyet kap C. Ronaldo és a nyáron kinevezett vezetőedző, Rafa Benítez harmonikusnak nem nevezhető kapcsolata. Emlékezhetünk, a portugál nehezményezte Carlo Ancelotti tavaszi leváltását, és nem a fenti az első olyan megnyilvánulása, amely egyértelműsíti: nem elégedett a védekezőbb felfogású taktikát alkalmazó utóddal.

A játékos és Pérez elnök viszonyát nem javította C. Ronaldo nemrégiben adott nyilatkozata sem az esetleges távozásáról, továbbá a Laurent Blanc PSG-edzővel folytatott „sugdolózása”, és bár mindkét fél részéről elhangzott korábban, hogy a portugál Madridban fejezi be a pályafutását, a kapcsolat romlása előtérbe tolhatja az üzleti megfontolásokat.

Azaz, ha mondjuk a Paris SG vagy a Manchester United – a sokasodó sajtóhíreknek megfelelően – hajlandó kifizetni a korosodó világklasszis csillagászati árát, akkor a Real Madrid vezetői nem dugják fejüket a homokba, elengedik őt.

Megfigyelők hozzáteszik: elhidegülésként, de legalábbis nyomatékos figyelmeztetésként értékelhető, hogy a marketingre mindig gondosan ügyelő Real Madrid nem küldött képviselőt a Cristiano Ronaldo életéről szóló film minapi londoni bemutatójára.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik