Real: Benítez teljes kontrollt kér, „angol módra” irányítana

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2015.05.27. 18:12
Mint megírtuk, a nemzetközi sportsajtó Carlo Ancelotti menesztése óta kész tényként kezeli, hogy Rafa Benítez ül le a Real Madrid kispadjára, sőt már részleteket is lehet olvasni a spanyol elképzeléseiről. Legutóbb kiderült, a spanyol szakember nem a portugál Cristiano Ronaldo, hanem inkább Gareth Bale köré építené a jövő csapatát, most pedig napvilágra került egy újabb részlet, amely szerint Benítez teljes kontrollt szeretne mind az átigazolások, mind az utánpótlás irányításában.

Mint ismert, Rafa Benítez, a Napoli jelenlegi trénere csütörtökön sajtótájékoztatót tart, ahol várhatóan bejelenti a klubtól való távozását. Az már eddig is szinte biztos volt, hogy a spanyol szakember váltja Carlo Ancelottit a Real Madrid kispadján.csütörtökön sajtótájékoztatót tart, ahol várhatóan bejelenti a klubtól való távozását. Az már eddig is szinte biztos volt, hogy a spanyol szakember váltja Carlo Ancelottit a Real Madrid kispadján.

Benítez korábban elmondta, Aurelio De Laurentiisszel – a Napoli elnökével – többek között azért romlott meg a viszonya, mert az elnök nem hagyta, hogy a vezetőedző döntsön a fiatalokról, márpedig a spanyol tréner számára ez elsődleges jelentőséggel bírt volna.

A sajtó tudni véli, hogy Benítez ezt elmondta Florentino Péreznek is, akivel eszerint egyeztetett, és csak akkor ül le a blancók kispadjára, ha Pérez a spanyol összes kérését teljesíti. Az 55 éves vezetőedző azt szeretné, ha szerepköre a legtöbb angol menedzseréhez hasonló lenne, és túlmutatna az általában megszokott feladatokon.

Ez azt jelenti, hogy „Rafa” teljes kontrollt szeretne az átigazolásokban, valamint az utánpótlás-korosztály kezelésében is. A spanyol sosem titkolta, számára kulcsfontosságú a fiatalok helyzete, és korábbi csapatainál is folyamatosan próbálta beépíteni a felnőttkeretbe az ígéretes tehetségeket.

A Daily Telegraph szerint Benítez nem Cristiano Ronaldo, hanem a walesi Gareth Bale köré építené a csapatot.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik