Real: Benítez? Míchel? Zidane? Löw? Klopp? - Pérez szempontja

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2015.05.25. 22:51
null
Benitez nem az a típus, akinek megalszik a tej a szájában<br />(Fotó: Reuters)
Carlo Ancelotti leváltását követően a spanyol sajtóban azonnal felerősödtek a találgatások, hogy az olasz trénert vajon ki követi a Real Madrid vezetőedzői tisztségében. Nos, jelöltekben nincs hiány. Az edzőváltást ma este bejelentő Florentino Pérez klubelnök támpontot is adott: szeretné, ha a következő szakember beszélne spanyolul...

Ancelotti hibájának rótták fel, hogy nem tudott spanyolul kommunikálni a játékosokkal és a sajtóval, no, de egy olyan világbrandnél, mint a Real Madrid, ennek aligha szabadna elsődleges szempontnak lennie. Más kérdés, hogy a klubelnök még így is válogathat a jobbnál jobb, nevesebbnél nevesebb edzők között.

A spanyol sportlapoknál, valamint a honlapjaikon szavazóknál Rafael Benítez a favorit. Az 55 éves tréner szerződtetése már napok óta beszédtéma, amennyiben a Napolinak nem sikerül kiharcolnia a BL-kvalifikációt – ehhez a záró körben le kellene győznie odahaza a Laziót –, úgy nagyon könnyen megnyílhat az út az 55 éves, amúgy Real-nevelésű Benítez előtt. Valenciai és liverpooli időszaka nemcsak hosszúra, hanem eredményesre sikerült. Az Internél és a Chelsea-nél azonban rövid időt tölthetett el, de egy klub-vb-t, valamint egy El-trófeát azért ott is letett az asztalra.

Felmerült még Míchel, illetve Zinedine Zidane neve is, hiszen mindketten hosszú ideig voltak a Real meghatározó játékosai. Előbbi 52 évesen már komolyabb edzői tapasztalattal is rendelkezik (Getafe, Sevilla, Olympiakosz), utóbbit viszont a klub pátyolgatja, a szezont a tartalékok szakvezetőjeként tudta le. Bár az, hogy nem rendelkezik a szükséges edzői végzettséggel, az idény során nagy támadási felületet adott úgy a francia aranylabdásnak, mint madridi klubjának.

Olvasható még vagy féltucat név (Unai Emery, Paco Jémez, Julen Lopetegui, Nuno Espírito Santo, André Vilas-Boas), mind közül ki kell emelni Joachim Löwöt és Jürgen Kloppot. Előbbi megbecsült szövetségi kapitányként aligha hagyja ott a vb-címvédő kispadját egy évvel az Eb előtt, míg a dortmundi időszakának végére érő honfitársa fél éves pauzát álmodott meg magának. Más kérdés, hogy tartja-e magát ehhez az önkéntes száműzetéssel felérő feltöltődéshez – mint Pep Guardiola –, vagy sem.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik