Real: Bale fizuját akarja Ramos – megduplázná a sajátját?

Vágólapra másolva!
2015.06.23. 20:41
null
Ramos (jobbra) úgy érzi: tett már le annyit a Real asztalára, hogy merészebb anyagi követelésekkel álljon elő. Ha már nyolc évvel utána érkező Bale is ilyen szépen keres... (Fotó: Reuters)
A barcelonai kiadású sportnapilap, a Mundo Deportivo – a Don Balónra hivatkozva – közölte a Real Madrid futballistáinak kereseti listáját, amelynek élén természetesen Cristiano Ronaldo áll. A keretből rajta kívül csak Gareth Bale keres tízmillió euró fölött. Elsősorban az utóbbit nehezményezi a távozás gondolatával erősen foglalkozó, magát sértettnek érző Sergio Ramos – a kereseti lista hetedik játékosa –, aki a lap szerint új szerződésében nagyságrendileg dupla akkora fizetést szeretne.



Ez az, amit viszont a Real Madrid klubvezetőinek vélhetően nem áll szándékukban megadni. Így a védő 2017 nyarán lejáró szerződésének mostani meghosszabbítása leginkább emiatt késhet.

Iker Casillas is könnyen a túlfizetett státuszba kerülhet Madridban, hiszen közel David de Gea szerződtetése, márpedig akkor a csapatkapitány, helyi ikon Casillas minden bizonnyal a kispadra szorul. Miként a válogatottnál is folyamatban van az őrségváltás. Kispados cserekapusnak pedig luxus 7.5 millió eurót fizetni, még a Realnál is. Nem véletlen, hogy Casillas nyári távozása is napi szinten visszatérő téma.

Visszatérve Sergio Ramosra. A napokban olyan hírek keltek szárnyra, hogy a madridi klubnak korábban szóban többször örök hűséget fogadó védő zokon vette, hogy a barcelonai ügy kapcsán a Real nem állt ki mellette a nyilvánosság előtt, de azt is sérelmezi, hogy a klubtól eddig még nem kapott szerződéshosszabbítási ajánlatot. Állítólag az érdeklődőket eddig alapból elutasító védő mostantól nyitottá vált, akár már most nyáron távoznak, ennek érdekében szeretné elérni, hogy a 200 millió eurós kivásárlási árát drasztikusan csökkentsék. Állítólag a Manchester United mind közül a legintenzívebb kérő, az angolok a De Gea-transzferbe is bevonnák Sergio Ramost.

A REAL MADRID JÁTÉKOSAINAK KERESETI LISTÁJA
1. Cristiano Ronaldo: 17
2. Gareth Bale: 11
3. Benzema: 8
4. Iker Casillas: 7.5
5. James Rodríguez, Kroos: 6
7. Sergio Ramos: 5.5
8. Luka Modric: 4.5
9. Marcelo, Coentrao: 4
11. Pepe: 3.8
12. Javier Hernández: 3.5
13. Arbeloa: 2.8
14. Illarramendi, Varane: 2,4
16. Danilo, Keylor Navas: 2
18. Jesé, Carvajal, Nacho: 1.2
21. Lucas Silva: 1
22. Pacheco: 0.8
(az összegek éves szinten, nettó millió euróban értendők)

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik